U svetu postoji mnoštvo sintetičkih materijala za pravljenje različitih vrsta odeće, oko 8000 njih. Bilo bi logično da inspekcije istražuju koliko su ovi materijali sigurno i da onda zabranjuju proizvodnju odeće kod koje se koriste neki od nesigurnih materijala kako oni ne bi narušili zdravlje kupaca. Međutim ovde to nije slučaj.

Sponsored links:

Tržište sa sintetičkim materijalima zabilježava profit od oko 7 BILIONA dolara godišnje. Svi žele da uzmu dio ovog kolača nemareći za zdravlje onih koji te proizvode kupuju.

Da li ste ikad osetili čudan miris prilikom ulaska u kinesku prodavnicu odeće? Da li znate zbog čega ste ga osetili? Po našim saznanjima, taj miris je jako štetan po ljudsko zdravlje zbog različitih hemikalija koje su koristene prilikom proizvodnje.

Na zapadu je to zabranjeno, međutim u Aziji se uveliko koristi i onda isporučuje na sva tržišta na svetu, osim naravno onih u kojima je to zabranjeno a nažalost naše nije jedno od tih. Ovde su kontrole za takve mirise u proizvodnji veoma niske te se lako provući “ispod” radara.

Svesni smo da je većina robe koja se ovde proizvodi upravo iz Kine. Naša preporuka bi bila da obavezno proverite državu u kojoj je roba koju kupujete napravljena, i da razmislite dvaput ako je odgovor Kina ili Vijetnam.

Izvor: Beograd365.org

loading...