Hteo sam da dokažem da kuće ne moraju da budu skupe. Živimo u društvu u kojem provodimo živote otplaćujući hipoteke, priča Majkl.

Sponsored links:

Izgradnja kuće u selu Dedington u Engleskoj, čoveka po imenu Majkl Bak koštala je samo 180 evra!

Naime, on je u izgradnji koristio samo prirodne materijale, a i život u njoj je potpuno prirodan – u kući nema struje, gasa ili vode, pa su i mesečni računi vrlo niski.

Da bi izgradio ovu kuću, Majklu je bilo potrebno 8 meseci, a tom prilikom je za izgradnju zidova i poda koristio mešavinu ilovače, šljunka i slame.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Površina stambene jedinice iznosi nešto malo više od 30 kvadrata, a kao prozore Bak je iskoristio vetrobranska stakla starih kamiona.

Mnogi misle da je u kući hladno, ali mešavina materijala koje je Bak koristio je zapravo odlična izolacija, koji je dodatno ojačao ovčjom vunom na krovu.

Kuća se iznutra greje na peć na drva, osvetljena je svećama i fenjerima, dok je toalet odvojen od glavne građevine.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Hteo sam da dokažem da kuće ne moraju da budu skupe. Živimo u društvu u kojem provodimo živote otplaćujući hipoteke, rekao je Bak.

On je kuću planirao da izgradi ne potrošivši ni evro, ali ipak se preračunao i na kraju morao da kupi još slame i dodatni alat. Bak je kuću izdao podstanaru, koji mu stanarinu „plaća“ svežim mlekom.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Kako je tekla izgradnja i kako kuća sada izgleda pogledajte u videu!

POGLEDAJTE VIDEO: