Sponsored links:

Baki Danki nije važno koliko se para daje za garderobu, već je brine problem koji može da se pojavi.

Mnogi današnji trendovi su starijim generacijama potpuno nejasni. Ono što je nekada našim roditeljima ili bakama i dekama bilo nezamislivo, danas je sasvim normalno. Firmirana garderoba smatrala se luksuzom, a čini se da se danas podrazumeva da deca već u osnovnoj školi nose najskuplje patike. Tako je baka Danka iz Hrvatske ispričala da ne može da shvati da njen unuk nosi obuću čija je cena kao cela njena penzija.

„Živimo u Dalmaciji i moja ćerka i zet uz stalne poslove imaju i biznis sa tri apartmana, to im je lep novac. Razumem da sebi priušte daleka putovanja, da stalno nešto menjaju po stanu, jedu po restoranima, ali nisam srećna što sinu jedincu kupuju skupe stvari. Ja sam dosta među ljudima tu po mestu, čula sam od poznanice da je njena unuka kod kuće rekla da naš mali nosi patike od 300 evra. Ne znam je li to dobro, isticati se time“, rekla je baka Danka za portal Mojevrijeme.hr.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Kako kaže, ne boli je razbacivanje novca, već problem koji može da ima njen unuk.

„Nije da moji spajaju kraj s krajem, pa daju zadnji dinar za patike, nego se bojim da će nekome mali zbog toga ići na živce, biti trn u oku. U sedmom je razredu, čitala sam da je tada taj ‘bullying’ izražen. Oni su na tim društvenim mrežama, TikTok-ovima, znam jer unuk čačka telefon kad god dođe kod mene. Onda se pogrdno odnose prema tim bogatunčićima, kako ih već zovu, tako čujem, ne znam, možda preterujem“, rekla je baka Danka i dodala:

„Upozorila sam ćerku više puta, pitam je zašto mu te dizajnere kupuje, zašto takvu odeću, zašto te upadljive patike, možda neko ko sedi pored njega u školi nema za hleb. Rekoh joj da mu uplati štednju, neka putuju, neka im ne bude toliko važna brendirana odeća“, dodala je baka i istakla da joj ćerka svaki put kaže da „sva deca nose takve patike i da bi bilo glupo da on nosi lošije“.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

„Bojim se da će dete misliti da novac pada s neba, da je normalno da dobije sve što poželi, bez obzira na cenu. A u životu treba završiti škole, pomučiti se za to. Treba raditi, i za evre se treba pomučiti, pogledajte kud je to danas otišlo, cene su nenormalne. Kažem mu ‘Pričaj malo s nanom, kako je u školi, kakve su ti ocene’. ‘Dobre’, eto, to je njegov odgovor. Onda pitam kako su prijatelji, opet samo ‘Dobro’ kaže. Imam i stariju unuku, ona ipak sa mnom vodi jedan duži razgovor“, rekla je baka Danka i dodala:

„Svaki dan ja molim da ga izvedemo na pravi put, da zadrži dobre ocene u školi, da ide dalje, da poštuje one koji nemaju za hleb, a znam, pričam ja sa mojim starijim ženama iz ulice, nekima je teško. Majke rade po tim dućanima, u tri smene rade za 700 evra, malo je to. Evo ja sa 300 evra penzije danas teško preživljavam, a ne moram svaki dan na posao i među ljude, mogu da živim skromnije. Frizera mi plati ćerka, ali i neke lekove isto“, ispričala je baka.

(Izvor: Mondo)

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU