To je njen prvi stan koji je unajmila nakon završenih studija i kako kaže, znala je kako u njega treba uložiti, ali se ovome ipak nije nadala

Sponsored links:

Lovelin-Džulien Hepner (27) je bila presrećna kad je u Berlinu pronašla stan u zakup po povoljnoj ceni. Dve sobe, kuhinja, kupatilo, odnosno stan od 73 metra kvadratnih iznosio je 545 evra mesečno i to uz dodatne troškovi kao što su topla voda, čišćenje, struja…

Stan je trebalo delimično renovirati i 27-godišnja socijalna radnica bila je spremna na to. Ali, kad je ušla u stan, osetila je čudan miris, a posle i videla trag ljudskog tela.

Mlada žena je tad saznala kako je pre godinu i po u stanu pronađeno mrtvo telo prethodnog stanara, piše Fenix-magazin.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

„Saznala sam kako je telo u dnevnom boravku ležalo nekoliko dana, a u to vreme temperatura vazduha bila je visoka pa se telo ubrzano raspadalo. U dnevnom boravku se još mogu videti tragovi tela“, tvrdi devojka.

To je njen prvi stan koji je unajmila nakon završenih studija i kako kaže, znala je kako u njega treba uložiti, ali se ovome ipak nije nadala.

„Nešto je teško u vazduhu“

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

„Rekli su mi da je prethodni stanar bio pušač i neuredan, ali nisam ovo očekivala. Muškarac je umro u dnevnom boravku. Obrisi leša potpuno su prepoznatljivi. Nešto je teško u vazduhu. Miriše na leševe“, rekla je Lovelin za Bild.

Njoj su navodno upravnici u zgradi rekli da ne znaju ništa o beživotnom telu.

„Zaključala sam dnevni boravak, a u međuvremenu u ostatak stana već uložila 4.500 evra“, rekla je devojka.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Lovelin se obratila se za pomoć ovom nemačkom listu, te su oni kontaktirali i advokata koji je rekao da stanar može zamoliti vlasnika da to sredi ili sam renovira o trošku vlasnika stana.

Na kraju su se, nakon što ih je advokat kontaktirao, oglasili i vlasnici stana.

„Žao nam je što nismo ranije bili upoznati s ovom informacijom. O tome nije bilo ništa u dokumentima koje uprava zgrade ima za ovaj stan i ovog stanara, a ni policija o tome nije mogla ništa reći. Naravno, s obzirom na ove nove okolnosti naručićemo pregled stana i reagovati“, obećala je vlasnica stana, piše Fenix-magazin.

(Izvor: Espreso/Telegraf)