Predsednik Vladimir Putin izjavio je da će Rusija i dalje povećavati vojni potencijal za zaštitu od potencijalnih agresora.

Sponsored links:

„Samo savremene, snažne i mobilne oružane snage mogu da osiguraju suverenitet i teritorijalnu celovitost naše države, zaštite nas i naše prijatelje od svih potencijalnih agresora, od pritisaka i ucena onih kojima se ne dopada nezavisna i suverena Rusija“, rekao je Putin na sastanku sa diplomcima ruskih viših vojnih škola.

Prema rečima ruskog lidera, Rusija namerava da povećava borbeni potencijal vojske i flote. Ranije je objavljeno da ruska Ratna mornarica treba da počne pravljenje novog perspektivnog nosača aviona. On je dodao da porast međunarodnih kriza i konflikata, kao i teroristička pretnja, zahtevaju usavršavanje vojne organizacije države.

Ruski predsednik je naveo da je ostalo još mnogo toga da se uradi u svim bezbednosnim organizacijama i izrazio nadu da će vojska ostvariti sve postavljene zadatke pošteno i pošteno služiti Rusiji. Putin je održao i zdravicu: „Za oficire Rusije, za nastavak tradicija oružanih snaga, za našu veliku otadžbinu!“.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

(Izvor: Sputniknews.com)

LAJKUJ I PODELI SA PRIJATELJIMA 🙂