Tačiju je u subotu bio preko potreban rat na severu Kosova kako bi sprečio novi srpsko-američki dogovor…

Sponsored links:

Imao je čak i spremne snajperiste koji bi zapucali sa srpske strane i ubili jednog albanskog policajca!

Premijer lažne države Kosovo Hašim Tači i drugi uticajni šiptarski političari u Prištini strahuju da bi novi američki predsednik Donald Tramp mogao da dozvoli Srbiji da vrati svoju vojsku na Kosovo, tvrde odlično obavešteni diplomatski izvori Informera!

Upravo u strahu od novog srpsko-američkog dogovora Šiptari su u subotu pokušali da izazovu krvave sukobe na severu pokrajine kad su poslali do zuba naoružane specijalce da spreče voz iz Beograda da stigne do Kosovske Mitrovice.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Kako objašnjavaju upućeni, Tačiju je preko potrebno da pre inauguracije Donalda Trampa 20. januara izazove na Kosovu „mini-rat“ za koji bi optužio Beograd i pokušao tako da na svoju stranu okrene i novu američku administraciju.

Udar na Srbiju

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u dramatičnom obraćanju javnosti u subotu uveče (pogledajte strane 4 i 5) rekao je da sumnja da su Albanci za napad na srpski voz i izazivanje krvavih nereda imali podršku i iz inostranstva.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Naši sagovornici kažu da je tačno da je Tači imao zeleno svetlo uticajnih Obaminih ljudi, ali nikako ne i Trampovih saradnika.

– Šiptarima je u subotu bio preko potreban veliki sukob na severu Kosova! Imali su čak i spremne snajperiste koji bi zapucali sa srpske strane, ranili ili ubili jednog od njihovih policajaca, što bi onda bilo iskorišćeno u novom satanizovanju Srba i Srbije.

Odluka Vučića da vrati voz iz Raške nazad za Beograd je najbolja moguća odluka, ona je zapravo srušila albanski plan… – objašnjava jedan od naših sagovornika.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Inače, kako saznajemo, albanski obaveštajci došli su krajem decembra do informacije da je u posrednim kontaktima Trampa i ruskog predsednika Putina, posle izbora u SAD, bilo reči o Kosovu i Srbiji.

Navodno, Vladimir Putin je tražio od novog američkog predsednika da uvaži interese Srbije na Kosmetu…

– Trampovi ljudi su rekli da im Kosovo nije prioritet i da bi razumeli ako bi Srbija morala vojskom da zaštiti svoj narod. Ta informacija je dospela do albanskih lobista u Vašingtonu i nastala je panika u Prištini.

Od tada se grozničavo planira akcija na osnovu koje bi Srbi ponovo bili optuženi kao zločinci i agresori. Voz na liniji Beograd – Kosovska Mitrovica je samo iskorišćen kao povod za udar na Srbiju – prenosi naš sagovornik.

Veliki strah

Komentarišući naša saznanja, bivši šef diplomatije Živadin Jovanović kaže da nova politika SAD jeste mogućnost za Srbiju koju bi trebalo pametno iskoristiti.

– Sada se otvaraju veće mogućnosti za doslednu primenu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti, koja, da vas podsetim, garantuje teritorijalnu celovitost Srbije.

Dolazak Trampa na čelo SAD, ali i spremnost Rusije i Kine da brane naša prava otvaraju veće šanse – podvlači Jovanović.

I lider Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović procenjuje da Albanci strahuju zbog Trampa.

– Albanci podižu oružje na svaku inicijativu iz Beograda. Miniraju pregovore, a sad pokazuju spremnost i za miniranje pruga i terorizam. To je jasan dokaz straha od nove politike i saveza SAD i Rusije – zaključuje Parović.

(Izvor:Informer.rs)