Dženi Verasto je na samrti svom nećaku, Karlu Sabatinu, otkrila da u kući postoji skriveno blago. Nije bio siguran da li je tetka pri sebi i da li je ono što govori istinito. Kakvo blago bi ona mogla da ima?

Sponsored links:

„Tri dana pre smrti, rekla mi je da pogledam ispod mašine za šivenje“, rekao je Sebatino.

Za jednu staricu, blago bi moglo da bude bilo šta što za nju ima sentimentalnu vrednost. Ipak je rešio da pogleda, kao što mu je tetka sugerisala. Međutim, ostao je šokiran onim što je pronašao! Bila je to slika Pabla Pikasa, samo nije bio siguran da je original.

„Kada sam pomerio šivaću mašinu, bio sam zapanjen! Našao sam je umotanu u papir“, rekao je on, a onda se prisetio da je istu video kada je bio dečak.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Nazvao ju je „Dama sa zamagljenim šeširom“.

Sabatino je ubeđen da je slika original, te da je Pikaso ovaj motiv naslikao još jednom kako bi isprobao novu slikarsku tehniku. Međutim, kada ju je odneo u Njujork, ekspert je ustanovio da je slika obična kopija.

„Pogledala ju je 30 sekundi i rekla da je to jeftina reprodukcija, na koju ne treba da gubimo vreme.“

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Međutim, kada ju je pogledao Dr Kenet Smit, utvrdio je da pigmenti boje odgovaraju 30-im godinama prošlog veka. Takođe, stručnjak je otkrio neobičan otisak palca na platnu, koji je poslat na analizu kako bi se utvrdilo da li je zaista Pikasov. Iako se još uvek čekaju analize, stručnjaci su gotovo ubeđeni da se radi o originalu koji bi na tržištu dostigao vrednost od oko 13 miliona dolara! Ukoliko je tako, Dženi Verastro je onda svom nećaku ostavila dragocenost koja će mu promeniti život!

POGLEDAJTE VIDEO:

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

(Izvor: Kurir.rs)