Danas je poznato da svi moderni telefoni imaju veoma kratak rok trajanja. Nakon samo par godina korištenja (a nekad ni toliko) menjamo stare modele za nove, a to osim toga što nije dobro za naš novčanik, nije dobro ni za okolinu. Jedna firma je odlučila da kupcima pruži alternativu.

Sponsored links:

Fairphone je kompanija iz Amesterdama. Oni imaju veoma drugačiji pristup pravljenju telefona. Telefoni se prave od recikliranih materijala a pored toga sa ovim telefonom dobijate i:

Mogućnost ponovne upotrebe i recikliranja:

Svedoci smo da svake godine kupci bace/reše se svojih starih uređaja koji jednostavno nisu napravljeni da traje. Onda se svakih par godina kupuje novi model bez da se stare verzije recikliraju i upotrebe za nešto drugo. Uglavnom završavaju odbačeni na nekim deponijama. Fairphonu je cilj da vaš telefon traje što duže. Naime, oni prodaju rezervne delove i nudi besplatne instrukcije za popravak vašeg telefona. Popravak je veoma jednostavan a omogučuje vam da uštedite novac i pomognete okolini.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Dugotrajan dizajn:

Ovi telefoni nisu za jednokratnu upotrebu. Nije potrebno kupovati stalno dodatke. S ovim oređajem ćete biti zadovoljni godinama.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Za sad na tržištu postoje 3 verzije ovog telefona (Fairphone 1, Fairphone2 i Fairphone 3). Cena je za sad 430 evra što je u istom rangu sa većinom ostalih pametnih telefona.

Pogledajte prezentaciju:

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU