Svetski igrači mogli bi da iskoriste pandemiju korona virusa da preoblikuju svet, bez rata, izjavio je danas predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko dodajući da su u toj zemlji ukupno četiri osobe preminule od posledica ovog virusa.

Sponsored links:

Lukašenko je u intervjuu televiziji „Mir“ rekao da se mnogi ljudi već pitaju: „Šta će biti nakon pandemije“, prenosi TASS.

– Zar nemate utisak da svetske sile žele da preoblikuju svetski poredak uz pomoć ove takozvane psihoze korona virusa, uključujući širenje infodemije – upitao je Lukašenko, a prenosi agencija „Belta“.

On je podsetio na predlog UN da se odštampa novac u visini od 10 odsto od svetskog BDP za borbu protiv ekonomskih posledica korona virusa.

– To je prazan novac. Američki dolar nastavlja da gubi vrednost kao takav – rekao je Lukašenko i dodao da će doći do inflacije. On je ocenio da je jasno gde će Belorusija završiti sa svojom rubljom.

– Ko će dobiti te hiljade milijardi, kod koga će one završiti? Zar to neće dovesti do toga da bogati postanu još bogatiji, a siromašni, još siromašniji? Hoće – poručio je Lukašenko. Lukašenko je naglasio da je zabrinut za budućnost svoje zemlje.

– Svi govore: Nakon pandemije, svet će biti drugačiji, i saglasan sam sa tim, ali gde će biti naše mesto u ovom novom svetu? To je glavno pitanje za mene, ne ova koronapsihoza, ne infodemija – naglasio je Lukašenko.

On je dodao su ukupno četiri osobe preminule u Belorusiji od upale pluća, koju su izazvale komplikacije od korona virusa, dodaje TASS. Prema poslednjim podacima, u Belorusiji su ukupno 304 osobe zaražene korona virusom.

(Izvor: Telegraf)