Zora Tešević iz Užica i sa 77 godina ide u nadnicu. I u svojoj osmoj decenije među prvima je na putu za Arilje da i ove godine bere ne samo maline već i borovnice i kupine.

Sponsored links:

„Već pet godina radim kod istih ljudi. Prošle godine sam tri meseca bila u nadnici, čovek kod koga sam brala kupio mi je tortu 12. avgusta za moj 77. rođendan“, rekla je Zora za „Glas Zapadne Srbije“.

I pored tragedeije koja ju je zadesila, sahranivši oba sina, utehu pronalazi u radu.

„Prošle godine mi je umro sin od 57 godina, odmah posle četrdesetodnevnog pomena otišla sam da radim.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Nabrala sam 118 kg kupina, ostali radnici dođu samo da beru maline budu mesec dana i odu, a ja ostanem i za kupinu i borovnicu. Zaradila sam 1.100 evra“, priča Zora i dodaje da je sve što je zaradila dala za spomenik.

I ove godine posle godišnjice krenula je u branje iako za sebe kaže da i nije nekog zdravlja, pije redovno lekove i pored rada od jutra do mraka pomogne i gazdarici da postavi večeru i ponekad opere sudove.

Baka Zora živi sama, ali živi za dve unuke, od kojih je jedna magistrirala ekonomiju, a druga je defektolog.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

„Imam ja svoju penziju od 200 evra, nekada sam radila na administrativnim poslovima u Regionalnim SIZ-ovima u Užicu, to je za mene dovoljno. Ovo što zaradim u nadnici ove godine ide mojim unukama“, priča ponosno baka Zora.

Teševići imaju porodično imanje u Višegradu, tamo je Zora već posadila baštu i kaže da nema šta nema, a često ga i posećuje jer je tamo sahranila svoje sinove.

(Izvor: Bktvnews.com/Glas Zapadne Srbije)

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU