Sponsored links:

Jedan momak iz Rusije, koji se usled rata između njegove zemlje i Ukrajine preselio u Beograd, na svom TikTok nalogu „Choko_nik“ je objavio snimak u kome govori o predrasudama koje pojedini Srbi imaju o Rusima.

Kako kaže, čuo je da pojedini ljudi iz Srbije misle da su Rusi arogantni.

– Čuo sam da pojedini Srbi misle da su Rusi arogantni zato što ne govorimo mnogo, nekad čak ni zdravo ne kažemo, ali to nije istina – počeo je svoje izlaganje, pa objasnio zašto odaju takav utisak:

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

– Samo smo stidljivi jer je za mnoge od nas Srbija prva zemlja u koju smo došli nakon dugo vremena, ne znaju svi Rusi dobro engleski, a neobavezno ćaskanje nije popularno u Rusiji – rekao je ovaj Rus, te naveo lični primer iz svakodnevnog života:

– Na primer, ja kad odem u prodavnicu i treba mi nešto, nekad čak ne znam ni kako to da pitam i sve što mogu da kažem je „dobar dan“ i „doviđenja“, to je sve. I na svoj način tražim ono što mi treba – zaključio je.

Ispod njegovog snimka u komentarima su se nadovezali uglavnom Srbi.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

„Mnogi Rusi čak ne znaju ni gde je Srbija ni za Srbe generalno“, „Drago mi je da čujem to“, „Mi volimo svoju braću Ruse“, „To je i moj utisak takođe“, samo su neki od komentara ispod snimka.

U moru komentara izdvojila se jedna korisnica TikToka, koja je na pristojan način ovom momku održala lekciju lepog ponašanja:

„Možemo da vas razumemo i kad pričate na ruskom, ali samo recite zdravo. Ja radim u prodavnici i stvarno je nepristojno ne reći zdravo“, napisala je ona uz emotikon smeška.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

(Izvor: Kurir)