Svima je potreban dug i miran san, bez obzira da li volimo da spavamo u zamračenoj sobi, sobi hladnoj kao led ili da se prekrijemo jorganom čak i kad je leto na vrhuncu.

Sponsored links:

Prema mnogim istraživanjima, telo i metabolizam će biti zdraviji ako je temperatura sobe u kojoj se spava ipak niža.

Studije su pokazale da spavanje u hladnim prostorijama može poboljšati vaš metabolizam. Iako se ne krećete mnogo, vaše telo sagoreva kalorije čak i dok spavate.

San je najbolji lek za telo, što više i bolje spavate, to više melatonina naše telo proizvodi. Kada je hladno, mi lepše spavamo. Dakle, smanjite temperaturu u vašoj spavaćoj sobi prije nego što legnete, i ustanite odmorni.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Najzdravije je pokriti telo prekrivačima, a ostaviti samo glavu otkrivenu. Dok cela dužina vašeg tela ostaje topla, glava ostaje hladna, što obezbeđuje jednaku telesnu temperaturu.
Neke studije su pokazale da su simptomi bolesti poput apneje i fibromialgije smanjeni kada spavate u hladnoj sobi.

Temperatura tela se prirodno smanjuje kada spavamo. Zato je normalno da nam je hladno kada se probudimo tokom noći, čak i tokom leta. Ukoliko spavate u hladnoj sobi, vaša temperatura tela će brze spasti i lakše ćete zaspati.

Ukoliko spavate i pidžami, nemojte obući donji deo. Ukoliko spavate sa dugim rukavima, probajte da spavate u majici. U svakom slučaju, ne bi trebalo da se obučete slojevito.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU