Elitistički milijarder Džordž Soros je javno napao Donalda Trampa jer navodno poništava njegove napore ka poboljšavanju svetskog poretka.

Sponsored links:

Na internet blogu Soros je optužio budućeg predsednika da će „postati diktator“ i na taj način ugroziti njegove globalističke planove za novi poredak sveta, izveštava Pol Džozef Votson za “Infowars”

U članku za Project Syndicate, Soros je započeo napomenom da je živeo i pod nacistima i pod sovjetskom vladavinom u Mađarskoj pre nego što je naveo da su „razne forme skrivenih udruženja – od fašističkih diktatorstava do mafijaških država u usponu.“

Ova tvrdnja je osporena činjenicama koje pokazuju da „procenat svetske populacije koja živi pod demokratskim uređenjem se povećavao u kontinuitetu.“

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Soros je izjavio da su glasajući za Trampa „Amerikanci izabrali prevaranta i budućeg diktatora kao svog predsednika,“ i da poraz Hilari Klinton znači da Amerika „više neće biti u mogućnosti da zaštiti i promoviše demokratiju u ostatku sveta“ (iako je takva politika bila veoma uspešna u Iraku, Libiji, Avganistanu i Siriji).

Soros takođe osuđuje Trampov novoizabrani kabinet jer sadrži samo „nesposobne ekstremiste“ i „generale u penziji“.

Objašnjavajući njegovu podršku ka Evropskoj uniji zbog njenog uspešnog pristupa ka „društvenom inženjerstvu“ Soros napominje da EU postaje „sve disfunkcionalnija“ i da se njena dezintegracija ubrzava „počevši sa Bregzitom, preko izbora Trampa, sve do odbijanja njenih konstitucionalnih reformi od strane italijanskih glasača.“

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Soros se takođe požalio na navodni nelegalni uticaj ruskog predsednika Vladimira Putina tokom predsedničkih izbora.

– Prvobitno je pokušao da kontroliše društvene mreže. Zatim je brilijantnim potezom eksploatisao biznis model kompanija društvenih mreža da širi dezinformacije i objavljuje lažne vesti, dezorijentišući glasače i narušavajući demokratije. Na taj način je pomogao Trampu prilikom izbora- piše Soros.

Soros kaže da se Putin osetio ugroženim od strane „obojene revolucije u Ukrajini, Gruziji i drugim državama“ ali je zaboravio da napomene da je on sam imao ključnu ulogu u unovčavanju ovih neprirodnih ustanaka, kao i uticaj na formiranje takve revolucije protiv Trampa.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Ironija kod izuzetno imućnog elitiste koji je unovčio prevlasti bezbrojnih vlada je njegovo insistiranje da se isključivo zalaže za „demokratiju“ i volju naroda.

Celokupan tonalitet tog članka je očigledno protkan brigom da populistički pokret koji se širi Amerikom predstavlja direktnu pretnju za novi plutokratski svetski poredak koji je Soros gradio celog svog života.

On zaključuje svoj članak upozorenjem da je „EU na ivici raspada“ usled stagnacije ekonomskog rasta i gubitka kontrole nad izbegličkom krizom u Evropi (kojoj je Soros opet pomogao da se razvije kako bi dobio političku moć).