Dančenko je pretrpeo trostruki srčani udar, tim lekara se bori da ga spase, a ishod je i dalje neizvestan

Sponsored links:

Oleg Dančenko, 28-godišnji desni bek Zorje iz Luganjska, pretrpeo je trostruki srčani udar na nedeljnom treningu na pripremama u Turskoj, a trenutno se nalazi u bolnici na intenzivnoj nezi.

Klupski doktor vratio ga je u život pomoću defibrilatora, nakon što je igrač bio i klinički mrtav, a srce mu je stalo tri puta. Trenutno se tim lekara bori da održi fudbalera u životu, a ishod je i dalje neizvestan.

Inače, Dančenko je na pozajmici u ukrajinskom klubu iz grčkog AEK-a, a veliku tragediju doživeo je 14. januara prošle godine kada mu je supruga Viktorija poginula u saobraćajnoj nesreći.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Nakon što ga je ostavila na aerodromu odakle je kretao na put, Viktorija je sela u automobil i krenula nazad kući.

Nesreća se dogodila blizu Odese, dok je Viktorija vozila Olegov Mercedes nad kojim je izgubila kontrolu te se zabila u drugi automobil, a zatim i u kamion i na licu mesta poginula.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Viktorija Dančenko bila je ukrajinska manekenka, a mnogi su je znali po snimcima brze vožnje koje je kačila na internet. Ona je čak i pred saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula snimala sebe tokom vožnje.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

– Prvi sastanak je bio sladak, igrali smo karte celim putem, slušali muziku. Hranila sam ga palačinkama sa voćem i kremom koje sam ispekla. Od tada smo zajedno. Gledam sve njegove utakmice, čak i prijateljske.

Dančenko nije javno komentarisao tragediju, ali su mu brojni obožavaoci na društvenim mrežama izražavali saučešće. Sada se pak i Oleg bori za život…

Oleg Dančenko je inače bivši mladi reprezentativac Ukrajine, a u bogatoj karijeri pre Zorje je nosio dres Šahtjora, ruskog Rubina, AEK-a iz Atine, kao i brojnih manjih timova.

izvor: (sport life/espreso.co.rs)