Kako je poznata američka blogerka i lajfkouč Kristi Mekamon smršala neverovatnih 45 kg za samo 10 meseci

Sponsored links:

Blogerka i lajfkouč Kristi Mekamon otkrila svoj trik za mršavljenje. Ispričala je kako joj je pošlo za rukom da se reši onoga što je svima koji se bore sa viškom kilograma najveći problem – zavisnosti od slatkog! Poštujući jednostavna pravila, za deset meseci je smršala 45 kilograma. Mekamon je priznala da je od detinjstva navikla na brzu hranu i slatkiše, kao i da je najčešće posezala za njima kada je pod stresom.

„Vremenom je šećer postao moja uteha, moj verni prijatelj koji je uvek bio tu za mene, nikada se nismo svađali, nije me uznemiravao… Šećer je postao moj životni partner“, objasnila je kolika je bila njena opsesija slatkišima.

Kad god je jela kolače i torte, Kristi se osećala sigurno. Priznaje i da je bila neumerena, „gušila se“ u slatkišima, ali nikako nije mogla da prestane. Jutro je počinjala pecivom i sendvičem uz karamel frapućino. Nekoliko sati kasnije „navalila“ bi na brzu hranu, zatim bi usledili sladoled, čips i slatkiši. Večere su bile obimne, ponovo uz „gomile“ slatkiša.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Naravno, Kristi je želela da se oslobodi ove zavisnosti, želela je da bude mršavija i zdravija, ali nije mogla da se zaustavi. Jela je dok joj ne pripadne muka. Psihički je bila „na dnu“. Izbegavala je ljude, ne želeći da prijatelji i rodbina saznaju za njenu zavisnost od hrane.

Godine 2017, kada je Mekamon imala 45 godina, shvatila je da joj život nikada neće biti bolji, da je „to to“. Odlučila je da pokuša, ali ovog puta ozbiljno, da preokrene stvari i spasi se (jer, sa takvim navikama i gojaznošću, nije mogla ništa drugo da očekuje nego da se razboli). Prvo što je rešila bilo je da se odrekne dve namirnice koje su joj pravile najviše problema – šećera i prerađene hrane.

Uvela je u jelovnik zdrave namirnice, počela je da jede tri puta dnevno i bez grickanja između obroka. Kristi priznaje da joj je tokom prvih mesec dana bilo teško da promeni ishranu, ali pripremila se da će se osećati loše. Kada oseti krizu, duboko bi udahnula, zastala, pomolila se i udaljila se od „loše“ hrane. Prijatelji su joj bili velika podrška.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Kristi je za deset meseci uspela da smrša 45 kilograma i da u potpunosti savlada želju za nezdravom hranom. I danas jede tri obroka dnevno, a želju za grickanjem između – više nema.

Evo kako izgleda njen jelovnik:

Doručak: ovsene pahuljice sa bananama i jogurtom ili pirinčani kolači sa puterom od kikirikija i bananama

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Ručak: šargarepa i celer sa humusom, kuvano jaje i borovnice

Večera: biftek ili piletina, ili salata od ribe i povrća.

Kristi kaže da se tek sad oseća oslobođeno, da nema više onaj konstantan osećaj krivice. Osnovala je organizaciju koja pomaže ljudima da se izbore sa zavisnošću od hrane i redovno piše blogove o zdravoj ishrani.

(Izvor: Espreso / Mondo)