Umesto da pomogne pacijentkinji Snežani Toroman (46), koja je u bolnicu došla sa gušenjem i bolom u grudima, internista Slobodan Krupniković ju je, uz pretnje i psovke, fizički napao.

Sponsored links:

Snežana Toroman jedna je od 56 osoba u Srbiji koja boluje od hereditarnog angioedema, retke bolesti koja se manifestuje oticanjem potkožnog tkiva i unutrašnjih organa. Ona je u petak uveče dobila gušenje i jake bolove u grudima, zbog čega je, kao i u slučaju ranijih napada, otišla u ambulantu internog odeljenja gradske bolnice kako bi primila neophodnu dozu krvne plazme. Kako tvrdi, dežurni lekar Slobodan Krupniković nije hteo da je primi, već je prošao pored nje, rekavši joj da „nije hitan slučaj“.

– Bila sam šokirana i doktoru sam rekla da treba da ga je sramota belog mantila koji nosi. On se na te reči vratio, previo preko ograde stepeništa i opsovao mi majku, na šta sam mu odgovorila da ga treba strpati u zatvor. Potom sam bila primorana da odem na urgentno odeljenje, gde mi je dežurni lekar rekao da moram da odem kod interniste da me pregleda zbog lošeg zdravstvenog stanja – u dahu priča Snežana Toroman.

Međutim, tek tada počinje prava drama, pošto je na odeljenju sačekao dr Krupniković i pozvao je u ordinaciju. Umesto pomoći, usledile su pretnje i fizički nasrtaj.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

– Ironično mi je rekao: „Dobro vam je“, a kada sam prišla njegovom stolu da bi me pregledao, on me je snažno obema rukama uhvatio za nadlaktice i kroz zube mi sasuo: „Sad ću da ti j…m kevu“. Ostali su mi podlivi dimenzija četiri puta jedan centimetar. Otrgla sam se, uzela svoje stvari i otišla na sprat, odakle sam pozvala policiju. Kada su stigli, policajci su me odveli kod doktorke Stojičić i tek tada sam primila terapiju – navodi Snežana i nastavlja:

– Bila sam prestravljena i uplašena za svoj život. U tom trenutku sam zbog bolesti koju imam mogla umreti, a ko bi posle dokazao da uzrok smrti nije bolest, već fizički napad na mene. Nisam htela ovo da prećutim ne samo zbog sebe, nego i zbog drugih pacijenata kojima je potrebna lekarska pomoć – kaže Toromanova, navodeći da to nije bio prvi put da dr Krupniković negira njenu dijagnozu i da je maltretira.

U čačanskoj policiji sačinjen je zapisnik o ovom događaju, u toku je provera navoda prijave koju je podnela Snežana Toroman. Dr Krupniković nije se javljao na telefonske pozive, ali saznajemo da je u izjavi policiji negirao optužbe. Vršilac dužnosti direktora bolnice Rade Milošević kaže da je u toj ustanovi formirana komisija koja će utvrditi ima li osnova za pokretanje postupka protiv dr Krupnikovića.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU