Navijački neredi obeležili su revanš utakmice polufinala Lige konferencija između fudbalera AZ Alkmara i Vest Hema.

Sponsored links:

Fudbaleri Vest Hema plasirali su se u četvrtak uveče u finale Lige konferencija, pošto su na gostovanju pobedili AZ Alkmar sa 1:0. Prvi meč u Londonu završen je pobedom Vest Hema 2:1.

Pristalice holandskog tima su nakon poslednjeg sudijskog zvižduka upale na glavnu tribinu stadiona u Alkmaru, gde su bili smešteni navijači gostujućeg tima, pre svega prijatelji i članovi porodica igrača Vest Hema.

Jedan hrabri navijač Vest Hema sam je uspeo da zaštiti porodice igrača od razularene horde holandskih huligana.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Ultras Vest Hema, poznat pod nadimkom „Knolsi“ stao je na vrh stepenica kako bi sprečio huligane da prođu pre nego što stigne pomoć redara i policije.

Kao na filmu, tukao je jednog po jednog navijača domaće ekipe, lupao im šamare i bacao ih sa stepenica. Nije im dozvolio da upadnu na tribinu gde su se nalazili navijači Vest Hema.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Knolsije nakon meča proglašen herojem, jer se sam borio protiv nasilnika i pitanje je kako bi se sve završilo da su huligani AZ Alkmara uspeli u svojoj nameri.

„Knolsi je legenda. Sprečio je domaće igrače da dođu do porodica igrača. Dajte mu kartu za finale. Sedeli smo iza devojke Tila Kerera, Knolsi se zabrinuo za nju i otišao je do vrha stepeništa kako bi zaustavio napad navijača Alkmara“, otkrio je jedan fan Vest Hema.

Nakon izbijanja sukoba na tribinu su otišli i igrači Vest Hema, kako bi zaštitili svoje pristalice. Holandska policija je ubrzo intervenisala i posle desetak minuta uspostavila mir na stadionu.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Trener Vest Hema Dejvid Mojes osvrnuo se posle meča na incidente i rekao da su igrači samo želeli da zaštite porodicu i prijatelje.

„Moji roditelji i moji prijatelji su takođe bili na tribinama. Tek sam kasnije video šta se dogodilo“, dodao je on.

(Kurir sport)