Neovlašćeni protesti doveli su do „arapskog proleća“ i prevrata u Ukrajini, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na Arktičkom forumu.

Sponsored links:

„Mislim da je pogrešno da neko, neke političke snage pokušavaju da iskoriste za sopstvene ciljeve ova sredstva (nelegalne mitinge) ne da bi se poboljšala situacija u zemlji, već za samopromociju na političkoj sceni uoči nekih političkih događaja, uključujući i izborne kampanje u zemlji. I vi i ja vrlo dobro znamo, i želim da skrenem pažnju na to, da je ovo sredstvo korišćeno na početku takozvanog „arapskog proleća“. Do čega je ono dovelo, do kakvih krvavih događaja u regionu, mi veoma dobro znamo“, istakao je Putin.

U talasu masovnih protesta 2011. godine došlo je do prevrata u nizu arapskih zemalja: Tunisu, Egiptu, Jemenu, revoluciji u Kraljevini Bahrein i nemiri u drugim zemljama u regionu.

„Mi takođe vrlo dobro znamo da je to bio jedan od motiva i razloga za državni prevrat u Ukrajini. Do kakvog haosa su ovi događaji doveli našeg suseda, Ukrajinu, mi takođe vrlo dobro znamo“, dodao je Putin.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

(Izvor: Intermagazin.rs)