Uskoro će biti definisan sporazum na osnovu koga će Rusija obnoviti naoružanje srpske vojske, tvrde ruski mediji. Iako je potreba za naoružavanjem povezana sa očuvanjem bezbednosti ove zemlje, liberalni krugovi u Srbiji oštro protestuju protiv toga, dodaje se u analizama.

Sponsored links:

Stručnjaci smatraju da razlog leži u tome što Zapad pojačava propagandni pritisak na Balkanu, dok Moskva prepušta stvari svojem toku.

Posle posete Dmitrija Rogozina Beogradu pregovori prelaze u praktičnu ravan, tvrde dobro obavešteni izvori. Tehnički aspekti saradnje još nisu definisani, ali načelna odluka je doneta.

U Srbiji je javno mnjenje podeljeno kada se radi o mogućnosti naoružavanja vojske najnovijim ruskim oružjem, navode ruski mediji. Posebno negativnu reakciju među političarima proevropske orijentacije izazvala je mogućnost isporuke sistema S-300.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

„Srpski političari, politikolozi i novinari su posebno isticali finansijsko pitanje, namerno zaboravljajući na značajnije argumente, na primer, na bezbednost Srbije”, zaključuju stručnjaci u svojim analizama.