– I dalje se primenjuje praksa dvostrukih standarda – rekao je Aleksandar Lukaševič, stalni predstavnik Rusije pri OEBS-u.

Sponsored links:

Rusija smatra da od momenta bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine međunarodna zajednica nije izvukla nikakve pouke, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri OEBS-u Aleksandar Lukaševič.

On je to rekao na zasedanju OEBS-a povodom godišnjice bombardovanja SR Jugoslavije, preneo je Sputnik.

– Nažalost, do danas nikakve pouke nisu izvučene nakon bombardovanja Jugoslavije. I dalje se primenjuje praksa dvostrukih standarda, kao i jednostranog tumačenja normi međunarodnog prava. Nastavljaju se pokušaji mešanja u unutrašnja pitanja suverenih država kako bi se nametnula samovolja po cenu urušavanja državnih sistema uz otvorenu primenu sile – rekao je on.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Kako se navodi, Lukašević je napomenuo i da Moskva poziva sve svoje partnere da se zapitaju o simboličnom datumu koji predstavlja 24. mart 1999. godine.

– Neophodno je vratiti se na put izgradnje pouzdanog sistema evropske bezbednosti na osnovu principa nedeljivosti, ravnopravnosti i poštovanja interesa – zaključio je ruski diplomata.

(Izvor: Telegraf.rs)

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU