Ruski predsednik Vladimir Putin odbacio je navode da Rusija ima negativne efekte zbog sankcija Zapada.

Sponsored links:

On je istakao da će sankcije samo „ohrabriti Rusiju“ da izgradi tešnje veze s Kinom, Indijom i zemljama Latinske Amerike.

Govoreći na investicionom forumu „Rusija zove“, Putin je opisao sankcije Zapada kao „potpunu glupost“ koja je samo pogodila biznis Zapada i ponudio mogućnost nekim drugim zemljama da uđu na rusko tržište, prenela je agencija AP.

„Ograničenja, tzv. sankcije, naravno, su potpuna glupost vlada koje ograničavaju njihov biznis, otežavaju njihov rad, smanjuju konkurentnost i odriču se svoga mesta na takvom obećavajućem tržištu kao što je rusko“, rekao je Putin, dodaje Itar Tas.

Putin je naveo da su sankcije, koje su Rusiji uvele SAD, Evropska unija i druge zemlje zbog uloge Moskve u ukrajinskoj krizi, kršenje osnovnih principa Svetske trgovinske organizacije (STO) i nanošenje trajne štete globalnoj ekonomiji.

„Ostajemo mirni zbog toga. Šteta je po osnovne principe STO, svetsku ekonomiju, tržišnu ekonomiju i konkurencija biznisa se krši kao i poverenje u međunarodne finansijske institucije, a rezervna valuta – dolara i evra -.se podriva“, navodi Putin.

On je dodao da će takve akcije naneti dugoročne štete koje se ne vide na prvi pogled, celoj svetskoj ekonomiji.

loading...

„Želeo bih da se nadam da ćemo prevazići ovaj period i doći do stabilnog trenda svetskog ekonomskog razvoja, a Rusija će sigurno doprineti tome“, rekao je ruski predsednik na Forumu u Moskvi.

(Tanjug)

loading...