Ruske službe došle do saznanja da je zapadna vojna alijansa dala zeleno svetlo Albancima da krenu u akciju. Edi Rama odmah potom pozvao na „ujedinjenje“.

Sponsored links:

Zločinački NATO pakt sve otvorenije i aktivnije podržava stvaranje takozvane „velike Albanije“, koja bi pored Albanije i Kosova obuhvatala i delove centralne Srbije, Makedonije i Crne Gore! Iz Brisela je krajem septembra stigla direktiva Albancima da pokrenu pripreme za realizaciju tog projekta.

Upozorenje o tome prošle nedelje je našim bezbednosnim službama stiglo iz Moskve. Ruski obaveštajci uz ovu dojavu našim vlastima dostavili su i presretnutu komunikaciju koja direktno dokazuje vezu NATO pakta i albanskih esktremista u našem regionu.

Provokator i megafon Zapada

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Rama je provokator i ovo ne bi pričao bez dozvole svojih gazda, na prvom mestu NATO pakta i SAD Aleksandar Pavić, politički analitičar.

Provocirao i u Beogradu

Podsetimo, Rama je dvaput posetio Beograd i provocirao vlast svojim zapaljivim izjavama. Tokom posete 10. novembra 2014. izjavio je da je Kosovo „nezavisna država i realnost koja se ne može menjati“, da bi zatim 13. oktobra 2016. pozvao Beograd da prizna Kosovo jer će „tako biti bolje za sve“.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Slučajno ili ne, ali samo nekoliko dana kasnije, u utorak 10. oktobra albanski premijer Edi Rama uputio je poruku Albancima u Crnoj Gori, Makedoniji i na Kosovu u kojoj kaže da svi oni žive na „teritoriji koja treba da bude jedinstvena“!?! Ramina poruka, tvrdi uvek dobro obavešten ruski portal „Sputnjik“, preneta je diplomatskim kanalima njegovim saradnicima u Podgorici, Skoplju i Prištini, pa čak i pojedinim albanskim liderima na jugu centralne Srbije.

– Kako bi osigurao da se njegova ‘velikoalbanska’ poruka dovoljno snažno čuje na Kosovu, među 33 zamenika ministara u novoj vladi Albanije nalaze se i četiri Albanaca iz srpske južne pokrajine – Besa Šahini, Hajrula Čeku, Valbuna Šujaku i Iljirjani Bajraktari – piše Sputnjik. Sagovonici Informera iz srpskih bezbednosnih službi kažu da je to samo početak:

– Ramina poruka o „jedinstvenoj teritoriji“ na kojoj žive Albanci samo je početak novog političkog „rata“ koji Rama i njegovi šiptarski saradnici spremaju protiv Srbije. Albanski premijer ne krije svoje velikoalbanske pretenzije, ali sada očigledno ima jaku podršku Zapada, pre svega NATO pakta, kome smetaju odnosi Beograda i Moskve. Treba biti baš naivan i pomisliti da Rama deluje samostalno – prenosi neimenovani izvor.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

ODBOR ZA KIM

Rama najavljuje nekakav proces ujedinjenja Albanaca koji žive na Kosovu i onih koji žive u Albaniji. Time pokazuje velikoalbanske aspiracije, kojih nikako da se oslobodi. Niko od srpskih zvaničnika juče nije želeo zvanično da komentariše naša saznanja. Na drugoj strani, Aleksandar Pavić, analitičar ruskog Fonda strateške kulture, kaže da je Rama zadužen za provokacije.

– Rama ne krije da je zagovornik „velike Albanije“ i da Tirana ima velikoalbanske pretenzije. Međutim, treba znati da Rama ovo ne bi pričao bez dozvole svojih gazda, na prvom mestu NATO pakta i SAD. On je zadužen za provokacije, njegov nivo u međunarodnim odnosima jeste da podigne temperaturu. Na sreću, Albanija nema snage da pripoji Kosovo – procenjuje Pavić.

Bivši potpukovnik Kontraobaveštajne službe (KOS) Ljuban Karan kaže da Zapad i dalje ima loše namere prema našoj državi.

– Sjedinjene Američke Države i NATO pakt očigledno ne odustaju od subverzivnih planova prema Srbiji. Topli prijem predsednika Vučića i ministara u Briselu i Njujorku samo su deo maskiranja njihovih jako opasnih i destruktivnih namera.

Aktivnosti albanskog korpusa, istovremeno, deo su tog tajnog plana. Ne smemo biti naivni… – podvlači Karan. Dušan Proroković, direktor Centra za strateške alternative, kaže da to nije novo.

– Priča o „velikoj Albaniji“ počela je da se često ponavlja. Tu priču ćemo tek da slušamo, a njena jačina zavisiće od toga kako se bude razvijala politička kriza u EU. Prvobitna teza kako će se svi Albanci ujediniti kroz evrointegracije pokazala se neostvarljivom upravo zbog te krize u Evropi – zaključuje Proroković.

Tači traži albanske pasoše

Hašim Tači, predsednik lažne države Kosovo, juče je zatražio od Albanije da dodeli državljanstvo građanima Kosova kako bi se rešila „izolacija građana Kosova zbog blokade vizne liberalizacije“!?!

– Evropska unija je dovela Kosovo u položaj izolacije, posebno po pitanju liberalizacije viza – kazao je Tači na zajedničkoj konferenciji sa predsednikom Albanije Iljirom Metom, koji je ipak rekao da to nije rešenje.