Ana dos Santos Kruz radila je deset sati dnevno na sortiranju smeća na deponiji u Baretosu, blizu Sao Paula. Ali, sada već bivša “đubretarka” trenutno radi kao model, nakon što je vratila 72.000 evra koje su u lokalnoj bolnici slučajno bacili u smeće.

Sponsored links:

Samohrana 23-godišnja majka, koja se borila kako bi podizala trogodišnjeg sina, radila je posao na deponiji četiri meseca, kada je u plastičnoj vrećici pronašla omotnicu.

Unutra je našla više od 72.000 evra u čekovnim blanketima, za koje je otkrila da su donacije za Bolnicu za rak grada Baretosa.

Sutradan je Ana otišla u bolnicu kako bi čekove lično predala direktoru. “Nikada nisam razmišljala o zadržavanju nijednog od tih čekova. Bolničkim pacijentima trebaju mnogo više nego meni”, rekla je za lokalnu televiziju.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Njen nesebični čin podstakao je trgovački centar da pozove Anu da glumi u njihovoj televizijskoj reklami i da se pojavi na džambo plakatima u gradu.

Crnka Ana pojavljuje s muškim modelom za oglas za šoping centar uoči brazilskog Dana zaljubljenih, koje pada 12. juna.

Ana je takođe krenula u večernju školu kako bi završila obrazovanje. Za stranicu Brazilca G1 web je rekla da je već dobila više ponuda za snimanje nakon što ju je preuzela lokalna modna agencija.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

“Moji se snovi ostvaruju. Moj sin kaže da izgledam lepo i voli da gleda moju sliku na ulici”, rekla je. “Ovo je definitivno to što želim raditi u životu. Pre sam bila nevidljiva. A sada me ljudi već mole za autogram i svi žele sa mnom da razgovaraju na Fejsbuku”, prizanje.

Ana je rekla da je bilo prisiljena raditi ponižavajući posao sortiranja na odlagalištu od rujna prošle godine, kada je otac njezina sina Mauricia zatvoren zbog krijumčarenja droge.

Radni joj je dan počinjao u 8 ujutro, za deset sati rada ponekad ne bi zaradila ni 2 evra. “Zaradila bih skoro ništa i to je bio vrlo težak posao. Pravo da vam kažem, to je muški posao. Žene ga rade samo u krajnjoj nuždi. Bila sam jedina žena među beračima smeća…”, priznaje. “Ipak, nisam mogla da plaćam najam i morali smo da se preselimo kod mojih roditelja”.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

“Verujem da stvari sada idu na bolje. Moj san je da posedujem svoju kuću, gde ću imati sobu za sebe i jednu za sina”, dodala je.

“Nadam se da ću pokazati ljudima da je, koliko god život bio težak, poštenje uvek najbolja stvar koju možete učiniti”.