Ruski vojni piloti pozitivno su ocenili manevarske sposobnosti najnovije verzije ruskog lovca MiG-35, čija su ispitivanja tek počela.

Sponsored links:

Ruski vojni piloti pozitivno su ocenili manevarske sposobnosti najnovije verzije ruskog lovca MiG-35, čija su ispitivanja tek počela.

Prema izjavama Jurija Borisova, zamenika ruskog ministra obrane, borbeni avion ispunio je sva očekivanja pilota te se pokazao vrlo pouzdanim kada je reč o manevarskim sposobnostima i stabilnosti, dok su svi sastavi radili bez greške.

‘Sve u svemu, avion se pilotima jako sviđa’, istaknuo je Borisov.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Ruska vazduhoplovna kompanija Mikojan predstavila je početkom godine svoj novi lovački avion MiG-35, generacije 4++. Taj superlovac je u stanju da podjednako efikasno gađa ciljeve u vazduhu, na moru i kopnu, a vojni stručnjaci tvrde da ruši sve zakone fizike.

U kojoj meri je avion nadmašio očekivanja, najviše govori izjava zapovednika ruskih vazdušnih snaga Viktora Bondarjova koji je rekao kako će rusko ratno vazduhoplovstvo u potpunosti preći na MiG-35.

Ovaj tip aviona zapravo je poboljšana verzija MiG-29M/M2 i MiG-29K/KUB, a odlikuje se naprednijom elektronikom, sastavom naoružanja, novim AESA radarom i jedinstveno dizajniranom optičkom sastavu lociranja (OLS), što avion oslobađa potrebe praćenja sa zemlje i omogućuje upravljanje višenamenskim zadacima.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Na izvoznom tržištu se nalaze MiG-35 jednosed i dvosed. Prva službena međunarodna prezentacija bila je na aeromitingu u Indiji 2007. godine, a oduševljenje avionom pokazao je i Egipat koji je naručio 50 primeraka tog lovca.

POGLEDAJTE VIDEO:

Osnovna prednost novog dizajna je četvrta generacija sastava informacija i navođenja odgovarajuća i s ruskim i s oružjem stranog porekla, kao i raznovrstan sastav samoobrane.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Novi dizajn je sveukupno nadmašio bazni model i novom lovcu omogućio držanje koraka s ostalim višenamenskim avionima zapada.

Lovac je opremljen optičkim sastavom lociranja

Nova elektronika predviđena je za očuvanje vazdušne nadmoći protiv lovaca četvrte i pete generacije, kao i osiguranje preciznih napada na zemaljske ciljeve u svim vremenskim uslovima, izviđanje s optičko-elektronskom i radarskom opremom, kao i za vođenje višenamenskih misija.

Avion ima devet podvesnih tačaka za naoružanje, mogućnost dodatnih spremnika za gorivo, bolju antikorozivnu zaštitu, znatno smanjen odraz na radaru i četvorostruki „“ sastav upravljanja.

POGLEDAJTE VIDEO: