Svet se bori sa nevidljivim neprijateljem, korona virusom koji svaki dan odnese više od 1.000 života. Virus koji se prvo pojavio u kineskom gradu Vuhanu proširio se na sve zemlje sveta, a pre nekoliko sedmica stigao je i u Evropu, i svakodnedvno od njega oboli na desetine hiljada ljudi.

Sponsored links:

U Evropi je najgore stanje u Italiji i Španiji. Italija se vrtoglavo približava broju od 100.000 obolelih i broji više od 10.000 žrtava, dok je u stopu prati Španija sa više od 6.500 preminulih i gotovo 80.000 obolelih.

U obe zemlje na snazi su jake mere kako bi se sprečilo širenje epidemije. Ljudi su u izolaciji, onemogućeno im je kretanje… Nakon dramatičnih snimaka iz Italije na kojima se vidi kako se teško oboleli bore za dah ležeći u bolničkim hodnicima i crkava koje su prepune sanduka, potresne slike stižu i iz Španije.

U ovoj zemlji pogrebna preduzeća ne mogu da postignu da organizuju sahrane preminulih, jer svakog dana umre više stotina ljudi, a zbog vanrednog stanja, mnoge pokojnike ni najbliži nisu mogli da isprate na večni počinak.

(Izvor: Telegraf)