Rusija je poznata po svojim jakim i dobro organizovanim vojnim jedinicama, ali Specnaz specijalne jedinice su definitivno najpoznatije. Za pripadnike ove jedinice se kaže da su oni najspremnija vojska na svetu, a evo i zašto.

Sponsored links:

Njihov trening sastoji se iz ogromnog broja neverovatno teških vežbi koje ih čine neverovatno jakim i izdržljivim. Pre svega, Specnaz jedinice treniraju svoje telo i duh i to postižu vežbama kao što su kilometarsko trčanje sa opterećenjem i preskakanje opasnih prepreka.

Oružana obuka je naravno neizbežna, pa su ovi momci pravi majstori naoružanja.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Oni treniraju da budu nerazdvojni od svoje puške i pištolja pa sa njima trče i rade mnoge vežbe. Kontrola i preciznost je vrlo bitna, pa je veliki deo treninga posvećen upravo preciznom pucanju i upravljanju oružija.

Borba iz blizine je takođe veliki faktor u Specnaz jedinicama i za njih se kaže da su nepobedivi kada je ovaj tip borbe u pitanju. Oni prolaze kroz nekoliko borilačkih veština kao što su karate, džudo i aikido.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Cilj Specnaz jedinica je da se od običnog čoveka napravi smrtonostno „oružije“ koje će znati da deluje u svakoj datoj situaciji, sa ili bez vatrenog oružija.

Na ovim video klipovima mogli ste da vidite koliko je zahtevan i težak trening ovih momaka.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU