Sudbina nekada zaista ima smisla za humor! To je na sebi osetio Nenad Kostić koji je kao dečak davne 1980. debitovao u čuvenom filmu „Ko to tamo peva“ i jednako čuvenoj duet pesmi „Za Beograd“!

Sponsored links:

Bilo mu je samo 11 godina kada se našao u društvu legendi jugoslovenskog filma Nedom Arnerić, Pavlom Vuisićem, Batom Stojković, Taškom Načićem, Draganom Nikolićem, Aleksandrom Berčekom i Slavkom Štimcem.

Početkom devedesetih je bio DJ, zatim je postao policajac da bi se onda zaposlio kao vozač u beogradskom gradskom saobraćajnom preduzeću! Eto nekako se ponovo vratio u taj neki autobus sa početka svoje životne priče.

Njegov stric Miodrag (koji u filmu svira harmoniku) ga je te 1980. zvao da sa njim ide snimati film na lokaciju Deliblatske Peščare. Objasnio mu je da, između ostalog, svom drugu iz vojske Slobodanu Šijanu koji je režirao film, želi pomoći pri snimanju jer je film bio ujedno i Šijanov diplomski rad. Otišli su na probu i … ostalo je legenda. Ostao je zabeležen detalj da Nenad nikada nije znao svirati drombulje iz te kultne pesme, ali mu je i režiser “progledao kroz prste” pa je u toj sceni korišten plejbek.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Za svoju ulogu je dobio 1,5 miliona tadašnjih dinara što je bio ekvivalent od skoro pola vrednosti novog Fiće.

Jednog dana snimanja morali su napraviti scenu gde ga Bata Stojković šamara, a zbog krupnog kadra šamar je morao biti stvaran.

“Međutim, on me je toliko odalamio da je meni zazvonilo u ušima i suze su same krenule. Pobegao sam iz autobusa koliko me noge nose i sakrio se u Pančevu. Filmska ekipa me celi dan tražila, a kad su me našli, Bata mi je donio najveću bombonjeru koja se mogla kupiti uz obećanje da me više tako neće udariti”, seća se Nenad. Celi film je inače snimljen za samo 26 dana.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Nakon završene srednje saobraćajne škole počeo je raditi kao DJ po beogradskim diskotekama. Početkom rata bio je mobiliziran na ratište u Vukovaru, a po povratku se zaposlio kao policajac i u službi proveo pune 4 godine.

Godine 2002. se prijavio na oglas gradskog prevoza u Beogradu i postao vozač autobusa. Danas vozi na liniji broj 17 Zemun – Konjarnik.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Kaže i da današnji putnici na ovoj liniji znaju njegovu priču pa se kroz smeh zna desiti i dobacivanje u stilu “Vozi, Miško!” ali se on na sve samo nasmeje i nastavi sa vožnjom.