Japanska provincija koja je objavila konkurs za stalni posao nindže, ratnika špijuna za vreme feudalnog doba, bila je iznenađena prijavom 200 kandidata iz inostranstva, odnosno šest puta više ponuda od Japanaca.

Sponsored links:

Poznata po dvorcu u Nagoji, prefektura Aiči u centralnom delu Japana, koja je želela da promoviše turizam, saopštila je danas da je dobila 235 prijava za posao, od kojih 200 iz inostranstva. Konkurs je objavljen za šest radnih mesta.

Potpisuju ugovor na godinu dana

Novozaposlene nindže potpisaće ugovor na godinu dana s mesečnom platom od 180.000 jena (1.430 evra). Posao će im biti da izvode akrobacije i druge veštine. Imaće zadatak i da poziraju s turistima.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

U uži krug je ušlo 13 kandidata iz inostranstva, najviše iz SAD, Francuske, Tajlanda i Italije.

– Nismo uopšte očekivali takvo interesovanje među strancima – izjavio je lokalni zvaničnik Satoši Adači.
Nindže nekad i sad

Zahvaljujući stripovima, crtanim filmovima, video i kompjuterskim igrama, u savremenom svetu nindže se doživljavaju na sasvim drugačiji način od onoga što su oni bili u stvarnosti.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

U modernom društvu oni su romatnični špijuni, borci za pravdu, osvetnici potcenjenih, zaštitnici žena i dece. Zapravo oni su bili jedinstvena profesionalna „organizacija“ (iako se tada nisu tako doživljavali) plaćenih špijuna, uhoda i ubica za novac u formi posebnog staleža.

Nindže su uvek bili u službi nečasnih, tajnih i podzemnih ciljeva japanskih feudalaca i plemića za koje su obavljali najnečasnije zadatke.