Nemačka kancelarka Angela Merkel je obećala da će uložiti napor i preoblikovati Evropsku uniju tako da postane veća, bolja verzija Nemačke.

Sponsored links:

Merkelova je rekla glasačima u svojoj predizbornoj kampanji da će ona blisko sarađivati sa novoizabranim globalističkim francuskim predsednikom Emanuelom Makronom da joj pomogne da preoblikuje EU u tip bloka koji je ona oduvek želela.

Obraćajući se razdraganim pristalicama, Merkelova im je rekla da će Nemačka i Francuska voditi put ka stvaranju nove “nemački-orijentisane“ Evropske unije.

Kancelarka je govorila u Ahenu, gde je završila kampanju svoje stranke uoči državnih izbora u nedelju, pre nacionalnih izbora u septembru, izveštavaju britanski mediji.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

CDU je imala jak talas podrške u nemačkoj najmnogoljudnijoj državi Severnoj Rajni-Vestfalji u nedelju, koja je dom jednom od pet nemačkih birača i često je bila nacionalni trend-seter na izborima.

Dan nakon rezultata, nemački lider će se sastati sa gospodinom Makronom.

Francuski predsednik će razgovarati sa njom u Berlinu dan nakon njegove inauguracije, u cilju ponovnog pokretanja evropskog projekta.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Gospođa Merkel je rekla publici: “Učinićemo sve ne samo da pomognemo Francuskoj, već i da oblikujemo budući evropski put sa Francuskom.“

“Srećni smo što su Mark Rut i Emanuel Makron, ljudi koji se trude za Evropu, pobedili na njihovim izborima.“

“Vodićemo novi evropski projekat zajedno i oblikovati njegovu budućnost kroz našu saradnju.“

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Obećanje za ponovno pokretanje evropskog projekta je usledilo jer stručnjaci veruju da je talas anti-EU populizma dostigao vrhunac.

(Izvor: Webtribune.rs)