Izvađena je najpre jedna metalna kašika, zatim viljuška, pa plastična kašika za kuvalo, potom dve kašičice za kafu i na kraju jedna hemijska olovka.

Sponsored links:

Zatvorenik M. T. (23) iz Pirota, koji služi kaznu u Kruševcu, hitno je pre desetak dana primljen u Urgentni centar u Beogradu, jer mu je stomak bio pun escajga.

Lekari su, prema pisanju Informera, na pregledu utvrdili da je ovaj mladić, poput filmskog junaka Karelija, progutao čak četiri kašike, jednu viljušku i jednu hemijsku olovku. Svi ovi predmeti jedan po jedan su mu izvađeni iz želuca pomoću sonde, nakon čega je odlučeno da M. T. bude poslat na psihijatrijsko lečenje.

Dežurni lekari, među kojima je bilo i hirurga i gastroenterologa, bili su potpuno šokirani kada su videli koliko se predmeta nalazi u stomaku ovog mladića.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

– Nije prvi put da nam dođe zatvorenik koji je progutao neki predmet, ali ovoliku količinu do sada nismo videli. Primljen je kao hitan slučaj u gastro-ambulantu, gde mu je urađena i gastroskopija, ali i skener kako bi utvrdili da li nema unutrašnjih povreda ili krvarenja. Dežurni hirurg dr Tomislav Ranđelović bio je heroj u ovom slučaju, pacijentu je svaki predmet pažljivo izvlačio iz stomaka pomoću sonde – objašnjava izvor Informera.

Kada je intervencija završena na radnom stolu nalazio se čitav set pribora.

– Izvađena je najpre jedna metalna kašika, zatim viljuška, pa plastična kašika za kuvalo, potom dve kašičice za kafu i na kraju jedna hemijska olovka.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Profesor dr Miljko Ristić, kardiohirurg, inače bivpi direktor Kliničkoh centra Srbije naveo je da je u svojoj praksi imao na stotine ovakvih slučajeva.

– Ljudi gutaju žilete, slavine, olovke, kašike, sve i svašta, pogotovo zatvorenici. Ovde je, doduše, količina progutanih predmeta nešto veća od prosečne – kaže Ristić.

Psihijatar dr Aleksandar Vujošević ocenio je da zatvorenici gutaju predmete kako bi makar nakratko pobegli iz zatvora i dobili neke povlastice.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU