Sponsored links:

Ni sami nismo svesni koliko dnevno unesemo bakterija u telo.

U kafićima i restoranima higijenu nikada ne možemo stoprocentno znati. Ovo je piće koje je živo leglo bakterija:

Led u kafićima i restoranima brze hrane u novom se istraživanju pokazao kao pravo leglo bakterija, jer ih u proseku ima više nego voda u WC šolji, što je posledica ređeg čišćenja ledomata od WC-a

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Iako nijedan od uzoraka nije predstavljao pretnju za zdravlje, britanske državne laboratorije koji su sproveli ispitivanje uzoraka ipak se slažu da se radi o priličnom riziku za zdravlje.

Jedno istraživanje je takođe pokazalo da u piću koje svi naručujemo krije najviše bakterija, a to je čaša vode ili gazirani sok sa kriškom limuna. Istraživači su testirali 76 kriški limuna iz 21 restorana i otkrili su da je 70 odsto, odnosno 53 kriški zaraženo bakterijama.

Iako ovo nije najobuhvatnije istraživanje na ovu temu i sami možete da primetite da je kriška limuna koju dobijate u čaši već unapred isečena, a da se te voćkice drže u plastičnim posudama na sobnoj temperaturi što je idelano okruženje za bakterije.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Istraživanje nije jasno otkrilo izvor ovih bakterija, ali je otkrilo da ove bakterije ne mogu da prežive i razmnožavaju se u alkoholnim pićima.

(Izvor: Espreso/Krstarica)