Naučnici su dokazali da je gavni uzrok sih smrtonosnih boljki upravo zagađen vazduh u kući.

Sponsored links:

Ukoliko ne čistite redovno kuću ili, pak, to radite prečesto, život vas i vaših ukućana je ozbiljno ugrožen.

U svakoj pokućnoj aktivnosti vazduk koji udišete u kući neminovno se menja. Korišćenje hemikalija ispušta oko 900 vrsta toksičnih materija. Buđ, polen, ugljen-monoksid, takođe se kriju poćoškovima kuća, a da toga nismo ni svesni.

Loš kvalitet vazduha u kući najčešće se povezuje sa bolestima srca, rakom pluća i astmom.
Srećom, postoji 8 načina da drastično smanjite unos štetnih čestica, materija i mikroorganizama u dom i tako izbegnete opasne bolesti!

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

1. Vodite računa da svaki dan provetrite svaku prostoriju domu.

2. Koristite ekološke proizvode za čišćenje – u njima se nalazi manje toksina i zagađivača, zbog čega će i vazduh biti svežiji i čistiji.

3. Umesto dezodoransa u limenoj boci, koristite rol-on u plastičnoj kutijici

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

4. Nakon korišćenja, kao i tokom noći isključite sve uređaje iz struje koji ne moraju stalno da budu uključeni, poput frižidera, zamrzivača i slično. Ne zaboravite i na punjače, kada uređaj nije na punjenju, obavezno izvadite punjač iz utičnice jer ćete biti na dvostrukom dobitku – čistiji vazduh i manji račun za struju!

5. Na tepisima se skupljaju gljivice, prašina, grinje, dlake kućnih ljubimaca i još mnogo štetnih čestica, pa je bolje da se odlučite za drveni pod i kućne papuče!

6. Nikada u kuću ne ulazite obuveni, jer cipele na sebi nose brojne zagađivače, prljavštinu i zemlju, koju ćete tako razneti po celoj kući, a kasnije neminovno doći u kontakt sa njima.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

7. Potrudite se da odeću sušite napolju, na svežem vazduhu, a ukoliko nemate mogućnosti za to, što češće otvarajte prozore!

8. Redovno menjajte zavese na kadi, i obratite pažnju da ne budu od vinila – ovaj materijal zadržava vodu, pa se na njemu buđ razvija brzinom svetlosti.

(Izvor: Opanak.rs)