Šokantni snimak otkrio je haos u bolnicama u Njujorku, dok očajni doktori mole za još respiratora i medicinske opreme kako bi uspeli da se izbore sa rastućom krizom. U poslednjih 24 sata broj umrlih premašio je 1.000, piše Dejli mejl.

Sponsored links:

Država Njujork zabeležila je 76.049 slučajeva korona virusa do utorka uveče, dok je 1.550 ljudi umrlo od bolesti. Samo u Njujorku ima 1.096 umrlih i više od 43.000 obolelih.

Predsednik SAD Donald Tramp okrivio je Njujork za „kasni početak“ borbe protiv virusa, tvrdeći da je federalna vlada bila veoma „darežjiva“ šaljući im respiratore.

Međutim, užasni snimci iz bolnice u Bruklinu u Njujorku govore da je situacija katastrofalna. Njujorčani oboleli od virusa leže na krevetima poređanim u hodnicima.

Bolnica sa 370 kreveta već je popunjena, i nema više gde da smešta nove pacijente. Jedna očajna doktorka rekla je za CBS2 da je bolnica postala „ratna zona“.

– Ovo je medicinska ratna zona. Ono što viđam svakodnevno jeste bol, očaj, patnja i zdravstvene nejednakosti – rekla je doktorka Arabia Molet. Ona je dodala kako se muče da odgovore na zahteve, moleći za još respiratora i zaštitne opreme.

– Treba nam molitva, podrška, rukavice, maske, respiratori, treba nam više prostora – rekla je ona. I mrtvačnica u bolnici je puna, zbog čega žrtve pandemije sada stavljaju u kamione-hladnjače ispred bolnice.

(Izvor: Telegraf)