Vlajko Stojiljković je pre 20 godina izvršio samoubistvo na stepeništu Savezne Skupštine i to godinu dana nakon što je samoubistvo počinila i njegova supruga Jelisaveta, Jovanina baka

Sponsored links:

Jovana Stojiljković (Beograd, 19. marta 1992) srpska je pozorišna, televizijska i filmska glumica.

Rođena je u Beogradu, 19. marta 1992. godine. Odrasla je u Zemunu.

Njen otac je bio dr Vladimir Stojiljković, vanredni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a deda Vlajko Stojiljković, predsednik Privredne komore Srbije i ministar unutrašnjih poslova.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Vlajko Stojiljković je pre 20 godina izvršio samoubistvo na stepeništu Savezne Skupštine i to godinu dana nakon što je samoubistvo počinila i njegova supruga Jelisaveta, Jovanina baka.

I njihov sin, Jovanin otac Vladimir, takođe je sebi oduzeo život 2004.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Jovanu, međutim, teška porodična istorija nije sprečila da se bori za svoje snove i da za vrlo kratko vreme postane jedna od najcenjenijih i najuspešnijih mladih glumica na ovim prostorima.

Jovana Stojiljković (30) se proslavila ulogama u serijama Jutro će promeniti sve, Južni vetar i Senke nad Balkanom, ali i filmovima Kad ljubav zakasni, Panama, Otadžbina, kao i brojinim pozorišnim predstavama. Svoju prvu filmsku ulogu je odigrala kada je imala 13 godina – igrala je Sanju u komediji Mladi položajnik. Trenutno je zvezda filma Vera, o srpskoj Mata Hari, špijunki iz Leskovca./

izvor: (nova.rs/espreso.co.rs)

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU