Kefir je već vekovima poznat kao tradicionalan napitak sa Kavkaza, jer ga smatraju da je zaslužan prvenstveno za dugovečnost, kao i vitalnost čoveka.

Sponsored links:

Kefir je zapravo bakterija koja stvara mlečni napitak u roku od 24 sata od običnog mleka. Dakle, kefir se sa mlekom čuva na 15 do 20 stepeni u hermetički zatvorenoj posudi (preporuka je da odstoji 48 sati kako bi u potpunosti sazreo). Za decu je dobar kao zamena za mleko.

Lekovitost, odnosno terapeutska svojstva kefira potiču od njegove mikroflore, pa je čak 1887. godine priznat kao najmoćnije sredstvo u borbi protiv tuberkuloze.

Uspešno leči i želudačne tegobe, crevne tegobe, nadražaj jetre, katar, pojedine bubrežne bolesti, bolesti kože, anemije, zatvor, pomaže kod kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, pa čak je koristan i kod raznih alergija i astme.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Pomaže kod impotencije, podmlađuje, rastvara holesterol, a ima i sve vitamine potrebne za život.

Još mnogo toga ima vezano za kefir i njegova blagotvorna dejstva, ali prvenstveno treba obratiti pažnju na njegovo doziranje i recept, kako biste ga sami mogli praviti kod kuće.

Dnevna upotreba kefira: Pola litra za probleme sa astmom, bronhitisom, želucem, crevima, ekcemom, alergijama (osipi), zatvorom…

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Jedan litar kefira za probleme sa kandidom, protiv raka (preventivno), bubrezima, bešikom, žuči, žuticom, hipertenzijom, malokrvnošću, leukemijom, sklerozom, nesanicom, nervnim sistemom, alkoholizmom…