Džin, ali i drevni vanzemaljac Anunaki, je mit koji vekovima postoji u svetu. Sve kulture imaju svoju verziju ovih divova. Počinjući od Biblije, čovečanstvo opisuje legendu ovih mitoloških bića, preko svih kontinenata i različitih predanja.

Sponsored links:

Njihovo prisustvo je konstantno u svim mitovima, arhetip svih civilizacija. Pojavljuju se čak i u mitologiji kralja Artura, Merlina i Stounhendža. Za neke, ipak, nije u pitanju puki mit. Neki veruju u nepoznato vreme, u dalekoj prošlosti, kada je zaboravljena rasa ogromnih bića naseljavala Zemlju.

Ponekad se opisuju magična bića, a ponekad legenda kaže da su nastali od ljudi. U Starom Zavetu tu su Anakimi, Refaimi i čuveni Golijat koga je pobedio David, visok preko tri metra. Biblijski Og je, ipak, poslednji preživeli od džinovske rase koji je bio visok (po predanju) preko 4 metra i koga je pobedio Mojsije tokom osvajanja Kanaana.

U Norveškoj, džin Imir je prvo živo biće, od koga su nastali ljudi. Meksičke legende kažu da je zemlja Anahuaka bila naseljena gigantima dok su drevne Maje opisivale kolosalna bića zvana Kvinacemin. I ponovo, u Japanu, Nemačkoj, Grčkoj i Engleskoj, mit o džinovima je itekako živ i prenosi se usmenom i pisanom tradicijom. Činjenica da su svi ti narodi imali slične legende sugeriše da može postojati zajednički izvor. Može, dakle, postojati i nešto realno iza mitologije.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Ovaj arhivski snimak iz Japana donosi sliku i priliku ogromnog Japanca, visokog po slobodnoj proceni oko šest metara. On maše egzaltiranim masama koje ga pozdravljaju dok on prolazi obučen samo u gaće kakve nose sumo rvači.

Na ovom drugom videu čuje se i zvuk u kojem se pominje bombardovanje Nagasakija i Hirošime, što znači da je snimak nastao nakon Drugog svetskog rata. Takođe, tu je još jedan video zapis ovog kolosa.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Nije jasno kako ovaj materijal ranije nije izašao na svetlost dana. Sami procenite snimak i izvucite zaključak.