Iako je nekada najlakše da bacite smeće u toalet, postoje stvari koje, jednostavno, ne smete nikada baciti u WC šolju!

Sponsored links:

„Vodite računa, jer WC šolja nije kanta za smeće. Jedino što u njoj sme da završi jesu: mokraća, stolica i toalet-papir. Sve drugo je višak“, upozorava član vašingtonske sanitarne komisije Stiven Hausman.

Upravo zbog toga, preporučuje se da u vašem toaletu uvek imate malu kantu za smeće, jer se većina zbog nedostatka kantice odlučuje da otpatke baca u WC šolju. Zato, pre nego što krenete da bacate „sve i svašta“ setite se da sledeće stvari nikako ne smeju da završe u toaletu:

1. Pamuk

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Naravno ne mislimo na pamčunu majicu, već na tampone, uloške, uključujući i štapiće za uši. Pamuk se lako hvata za sve i često dovodi do začepljenja, jer nije razgradiv.

2. Vlažne maramice

Deluje kao da su vlažne maramice „predviđene“ za bacanje u WC šolju. Međutim, maramice se ne mogu „rastopiti“, a jednom kada uđu u cevi – od začepljenja vas neće spasiti niko.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

3. Kosa

Iako veliki broj žena pravi ovu grešku, savetujemo vas da sledeći put kada čistite četku, dlake bacite u smeće. Jednako kao što vam začepljuje tuš-kabinu ili kadu, kosa može začepiti i odvod za WC.

4. Kondomi

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Ni njima nije mesto u WC šolji, iako su napravljeni od biorazgradivog materijala. Bacite ih u smeće.

5. Pesak za mačke

Iako je najlakše baciti ga u WC šolju, nemojte to raditi. I on stvara začepljenja zbog kojih ćete imati mnogo većih problema.

6. Stari lekovi

Ukoliko imate lekove kojima je prošao rok trajanja rešite ih se na siguran način, ali ne bacanjem u toalet. Oni vam neće začepiti cevi, ali njihov sastav može da šteti vodi kojom se snabdevate.

7. Masnoća i ulje

Bilo da je reč o masnoći nakon kuvanja ili bilo kojoj drugoj, držite ih podalje od toaleta. Masnoća se zadržava na cevima i radi istu stvar kao i holesterol krvnim sudovima.

(Izvor: Kurir.rs)