Prilikom strašne nesreće 21. decembra u niškom selu Donje Međurovo, Marko je zadobio velike povrede- slomljeni su mu bili vratne i grudni pršljenovi. Srećom, on je uspešno operisan u niškom kliničkom centru. Povratio je pokretljivost skoro celog tela a sada mu sledi rehabilitacija u Ribarskoj Banji.

Sponsored links:

On je bio jedan od putnika u autobusu “nišekspresa” koji je naleteo na voz na pružnom prelazu. U ovoj nesreći je stradalo 5 osoba na licu mesta, dok su još dve osobe podlegle povredama u bolnici.

Voz je udario u dio autobusa gdje je Marko sedeo, tako da je prava sreća da je on uspio preživeti. No povrede koje je zadobio su bile veoma strašne. Doktor Stojanović kaže da je Marko bio gotovo u potpunosti nepokretan:

– Sedmi vratni i prvi grudni pršljen bili su mu kompletno smrskani i utisnuti u kičmeni kanal direktno pritiskajući kičmenu moždinu. Iz tog razloga, pacijent je mogao da pokreće samo desnu ruku i minimalno nogu. Tokom operativnog zahvata uklonili smo smrskane delove, ubacili implant od kosti njegove noge i mladić je već tada počeo da pokazuje znake oporavka. Nakon druge operacije tokom koje mu je stabilizovan vrat da bi dobro zarastao koštani implant, poboljšale su mu se neurološke funkcije tako da sada ima težu parezu leve noge, ali su mu desna i obe ruke u dobroj funkciji. Dalji njegov oporavak zavisi od oštećenja nervnih elemenata, dobro je što nije došlo do njihove sekcije pa imamo optimistički stav povodom njegovog oporavka. Voleo bih da dođete na jesen i napravite reportažu o našem zajedničkom maratonu – kazao je Stojanović.

– Marko je hrabar, zajedno se svakodnevno borimo, nije nam lako, ko ovo nije doživeo ne može da razume kakve su to muke. Beskrajno sam zahvalan lekarima na svemu što su učinili za mog sina, nadam se da je najgore prošlo. Uz Marka su njegovi drugovi, neprestano ga obilaze, dolazi mu i devojka iz Pirota, svi se nadamo da će se potpuno oporaviti – govori zabrinuti otac.

Glavni krivac za ovu nesreći još nije otkriven, mada Tužilaštvo ubrzano radi na sprovođenju istrage. Vozaču autobusa Milanu Zdravkoviću preti 8 godina zatvora ukoliko bude proglašen krivin za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Izvor: telegraf.rs/365beograd.info

loading...
loading...