Novi dokumentarac RT „Najsrećniji narod na svetu“ ponudio je jedinstven pogled na jednu od najizolovanijih država sveta — Severnu Koreju. Ekipa RT zemlju „Velikog maršala“ Kim Džong Una posetila je tokom proslava rođendana njegovih prethodnika Kim Džong Ila i Kim Il Sunga.

Sponsored links:

Vratili su se sa neverovatnim snimcima, uključujući i 10 epizoda snimljenih tehnikom 360 stepeni na nekim od najpoznatijih lokacija u Pjongjangu. Među tim lokacijama je i veliki naučni centar u središtu glavnog grada Severne Koreje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Mogu se videti i snimci nacionalnih plesova, na kojima hiljade građana pevaju i igraju u istom ritmu.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Tu je i snimak parade kojom je proslavljena 105. godišnjica rođenja Kim Il Sunga.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Dokumentarac pruža uvid u život u zemlji u kojoj ljudi za sebe kažu da su najsrećniji narod na svetu i koji na svog vođu gledaju kao na oca koji brine o svim njihovim potrebama.

Njima je rečeno da je on od Severne Koreje napravio najmoćniju i ekonomski najrazvijeniju državu sveta. Brz pogled na bilo koji svetski medij doveo bi do drugačijeg zaključka, ali informacije su u ovoj zemlji strogo kontrolisane, kao i slobodan pristup internetu.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Atrakcije koje su takođe snimljene su i džinovske statue Kim Il Sunga i Kim Džong Ila na brdu Mansu, a zanimljivo je da svaki posetilac te lokacije mora da se pridržava strogih rituala.

(Izvor: Sputniknews.com)