Dion je bila zavisnik od energetskih pića, a sada prolazi kroz pakao! Ova tinejdžerka je rešila otvoreno da priča o katastrofi koju je sama izazvala, kao i o svim problemima koje ljudi mogu da imaju ako piju ovakve napitke u neumerenim količinama.

Sponsored links:

Naučnici odavno upozoravaju da je upotreba energetskih napitaka, čak i u malim količinama, veoma opasna za vaše zdravlje. Oni sadrže visok nivo kofeina, koji nepovoljno utiče na vaš krvni sistem.

Energetska pića, zbog svog sastava, mogu da dovedu do ozbiljne zavisnosti. Postoji podatak da ih narkomani ponekad ušmrkavaju da prebrode period bez droge. Ovaj problem se leči na isti način kaao i sve druge bolesti zavisnosti, piše australijski portal News.

Dion Perat je bivša zavisnica od energetskih napitaka, koja je rešila da preko društvenih mreža upozori sve mlade ljude i njihove roditelje na posledice prekomerne konzumacije ovih pića.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Ona je godinama pila najmanje pet limenki ovakvog napitka, a sada ima ozbiljan problem sa srcem, kao i probleme sa malaksalošću uslovljene njenim problemom zavisnosti. Na svojoj fejsbuk stranici je nedavno podelila sliku na kojoj nosi holter monitoring. Ispod slike je detaljno opisala svoje stanje i dala savet svima koji je prate.

– Ovako završi onaj koji provede detinjstvo utapajući se u energetskim pićima. Sada sam zaglavljena među žicama i nosim ogromnu kutiju 24 sata. Pre nego što okusite neki od ovih napitaka, razmislite šta radite svom organizmu. Savet za roditelje – ne dozvolite svojoj deci da piju energetska pića, jer ona definitivno treba da budu zabranjena – napisala je Dion.

– Istovremeno sam prestala da jedem da bih smršala, što je upalilo. Sada mi se hrana gadi i imam zdravstvene probleme – dodala je.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Na jedan komentar koji joj je uputio pratilac, Dion je odgovorila:

– Nisam imala nikakve smetnje, osim ubrzanog rada srca, u čemu sam i uživala, jer sam se osećala kao na oblacima. Tek kada sam drugi put izgubila bebu, doktori su uočili nepravilnosti u radu mog kardiovaskularnog sistema. Tako da je najbolje da razmislite da li želite da umrete mladi – poručila je ona

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU