Noel Hankok je uradila nešto što joj je naglo promenilo život. Pre četiri godine odlučila je da napusti svoj život uspešne novinarke i preseli se na karipsko ostrvo.

Sponsored links:

Život u središtu Njujorka zamenila je onim na malom karipskom ostrvu Sveti Ivan, a uspešnu karijeru gde joj je plata bila 95.000 američkih dolara godišnje zamenit prodavanjem sladoleda za 10 dolara po satu.

Prodala je svu imovinu da bi kupila avionsku kartu u jednom pravcu za Karibe i započela totalno novi život.

Sada, nakon četiri godine života na Karibima, odlučila je da otkrije šta ju je nateralo da ostavi svoju udobnu svakodnevnicu i sasvim sama krene u skroz nepoznatu avanturu, piše Daily Mail.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

„Bila sam pod stresom, nisam imala nikakvu inspiraciju i trebao mi je odmor“, otkrila je i nastavila: „Ako duže vremena osećaš da ti treba odmor, onda trebaš da napraviš i neku promenu u svom životu.“

Priča da su joj Karibi uvek bili negde u podsvesti, ali nikad nije bilo pravo vreme da se ode. Da nije jednostavno odlučila, verovatno nikad ne bi ni otišla.

Priznaje kako njenom odlukom roditelji, a ni prijatelji, nisu bili oduševljeni, ali ništa drugo nije ni očekivala obzirom da je odluka bila totalno drugačija od onoga kakva je bila do tada.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Prvi posao koji je radila na Karibima bio je prodavanje sladoleda što ju je činilo puno srećnijom nego firma u kojoj je radila u Njujorku, a gde je satnica bila nemerljivo veća.

„Život na karipskom ostrvu naterao me da gledam život totalno nekim drugim očima,“ rekla je.

Nakon nekog vremena počela je da radi kao hostesa, a zatim i kao konobarica što i sada radi, a pričinjava joj veliko zadovoljstvo jer tako upoznaje mnogo ljudi.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Ipak, ni život na ostrvo nije idiličan. Nema klime, dostave, ponekad je bez vode satima. Na sve se to treba naviknuti, ali jednom kad se navikneš, zaboraviš da ti je nekad bilo neophodno za život.

Priznaje da ima dana kada joj nedostaje Njujork i sve što on nudi, ali ne bi se vratila jer zna koliko stresa i užurbanog načina života on nosi. Upoređuje to s vezama:

„To je kao da vam fali dečko koji znate da je loš za vas.“

Nema pojma gde se vidi za 5 godina, a glavno joj je da je ispunjena i zadovoljna samom sobom. Nikada se nije pokajala zbog odluke da napusti Njujork.

Shvata da je njen izbor još uvek neshvatljiv i da njeni vršnjaci zasnivaju porodice i grade karijere onako kako je to uobičajnije, ali ne bi se menjala s njima.

Traži novo mesto gde bi mogla da ode i raduje je novo otkrivanje nečeg nepoznatog.

(Izvor: Stil.kurir.rs)