Retki su oni koji bi svoje telo šokirali svakodnevnim tuširanjem hladnom vodom. Jedni tuširanjem započnu svoj dan, a drugi ga tuširanjem završavaju, odnosno, radije se tuširaju pre odlaska u krevet.

Sponsored links:

Kako god bilo, retki su oni koji bi svoje telo šokirali tuširanjem hladnom vodom. Upravo to je odlučio da uradi Nik Grin, koji inače obožava duga tuširanja toplom vodom. I pritom, tvrdi, najbolje razmišlja i donosi važne odluke.

S obzirom na sve češće dokaze kako tuširanje hladnom vodom pomaže pri mršavljenju, održava kožu mladom i zategnutom, pomaže mentalnom zdravlju i preporučuje se osobama koje se intenzivno bave sportom, Grin je odlučio da proveri na svojoj koži kako će na njega da deluje tuširanje hladnom vodom nedelju dana.

Navikao je uživati u toploj vodi, pa je prvih 15 sekundi tuširanja hladnom izgledalo kao večnost, opisao je za Men’s Health.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Ipak, odlučio je da će njegovo tuširanje sledećih nedelju dana da traje dva minuta. Disao je ubrzano, a onda je polako počeo da se opušta.

Nakon tuširanja je bio prepun energije i produktivniji nego inače. Odmah je seo za sto i napravio listu zadataka koje mora da obavi u toku danu, a isti osećaj ponavljao se svaki dan.

Nik tvrdi da je nedelja bila vrlo uspešna i odlučio je da i dalje jutra počinje tuširanjem hladnom vodom.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

„Ne volim da se tuširam hladnom vodom, ne volim. Ali volim kako se dobro osećam nakon toga“.

(Izvor: dnevne.rs)