Britanska novinarka Sara Smit je rešila da konzumira tri litra vode na dan, te je dokazala da, osim što odlično utiče na zdravlje, ona utiče da izgledate mlađe i lepše.

Sponsored links:

Četrdesetdvogodišnja reporterka Sara Smit je rešila da uradi neobičan eksperiment, te je u periodu od mesec dana svakodnevno pila tri litra vode.

Na ovaj podvig se odlučila po savetu lekara. S obzirom na to da je godinama imala imala problem sa migrenama i lošim varenjem, na redovnoj kontroli, neurolog i nutricionista su je posavetovali da počne da unosi više tečnosti, kako bi poboljšala funkcije tela.

Dve nedelje od početka eksperimenta, njeni hronični bolovi su prestali, a koža je postala daleko sjajnija i zategnutija. Pored toga, na ovaj način, bez ikakve muke, izgubila je dva kilograma. Sara kaže da se sada oseća energičnije, zdravije i lepše, a njeni prijatelji i muž ističu da izgleda deset godina mlađe.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

„Šta god da se desi, nastaviću da pijem tri litre vode na dan. Savetovala bih svaku ženu da uradi isto, a pre toga svakako da se konsultuje sa lekarom“, rekla je ona.

Koje sve promene je Sara doživela u periodu od mesec dana, prenosimo vam u nastavku:

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

-Metabolizam postaje brži, a dobija se više energije.
-Ako se devet dana pije samo voda, izgubi se jednak broj kalorija kao da ste svaki dan trčali osam kilometara.

-Litar vode ujutru može da ubrza metabolizam za 24 odsto.
-Imajući u vidu da se mozak sastoji od vode (između 75 i 85 odsto), uz konzumaciju vode, on će raditi bolje.

-Apetit je manji, što takođe pomaže mršavljenju.
-Telo brže izbacuje toksine. Uklanjanje štetnih supstanci je ujedno dobra prevencija starenju.
-Smanjuje se rizik za razvoj mnogih bolesti, poput srčanih oboljenja, visokog krvnog pritiska, bolesti bešike, pa čak i raka creva.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

-Uz svakodnevno ispijanje vode, srce će raditi bolje. Poznato je da samo pet čaša vode na dan umanjuje rizik od srčanog udara, za 41 odsto.
-Koža postaje glatka i čistija, a zbog hidriranosti lice izgleda svežije i zategnutije.

(Izvor: superzena.b92.net)