Ruski generali hteli su da se pohvale predsedniku Vladimiru Putinu novim vojnim džipom „Uaz patriot“, ali im se dogodio incident koji je izblamirao i njih i fabriku pred vrhovnim komandantom.

Sponsored links:

Incident se dogodio u Sočiju, tokom smotre nove tehnike za rusku vojsku. Između ostalog, bio je prikazan i novi džip „Vaz patriot“, koji će ruska vojska dobiti ove godine.

General Aleksandar Ševčenko, načelnik oklopno-mehanizovanih snaga ruske vojske, bio je „vodič“ koji je ruskom predsedniku pokazivao novu tehniku. Kada je došao do novog džipa, pokušao je da otvori vrata, ali nije mogao.

General je povukao malo jače, a brava mu je ostala u rukama. Ševčenko se „snašao“ tako što je bravu ubacio u džip kroz otvoren prozor, i otvorio vrata iznutra.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

POGLEDAJTE VIDEO:

Srećom po oficire, ovaj incident je samo nasmejao Putina (bar za sada) koji je uz osmeh samo prokomentarisao „Bravo“ („Молодец“ na ruskom)

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

I general Ševčenko se našalio, prokomentarisavši kasnije da je incident „pokazatelj fizičke pripremljenosti ruskih oficira“.

Kako je nezvanično objašnjeno iz Uljanovskog autozavoda, koji proizvodi džipove „Uaz“, na vozilu je bila uključena automatska blokada, pa vrata mogu da se otvore samo kada je motor upaljen. Međutim, iz fabrike nisu objasnili kako je moguće da vrata na parkiranom automobilu ne mogu da se otvore.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU