„Na snimku je vidljivo i da je vozač motornog vozila pokazivao srednji prst prema radaru, što predstavlja prekršaj iz čl. 12. st. 1. tč. a. Zakona o javnom redu i miru“, saopštili su iz policije.

Sponsored links:

Sa ukupno 1.140 konvertibilnih maraka (70.709 dinara) kažnjen je mladić iz Vašarevića kod Ljubuškog zbog nekoliko prekršaja, a između ostalog zbog pokazivanja srednjeg prsta prema radaru koji je stacioniran u mestu Vitina na putu koji povezuje Ljubuški i Grude.

Kako je potvrđeno u MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona, mladić inicijala M.P. (23). snimljen je kako u vozilu „hyundai“ bez registracionih oznaka vozi brzinom od 77 kilometara na sat na mestu gde je ograničenje brzine od 60 kilometara.

„Na snimku je vidljivo i da je vozač motornog vozila pokazivao srednji prst prema radaru, što predstavlja prekršaj iz čl. 12. st. 1. tč. a. Zakona o javnom redu i miru Zapadnohercegovačkog kantona“, saopštili su iz policije.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

M. P. je pozvan u službene prostorije PU Ljubuški gde je priznao izvršenje opisanih prekršaja te je potpisao prekršajne naloge, prihvatajući odgovornost.

Za počinjeni prekršaj protiv javnog reda i mira i to omalovažavanje organa vlasti ili njihovih službenih lica, prilikom obavljanja ili u vezi s obavljanjem službe M. P.-u je izrečena novčana kazna u iznosu od 700 KM (oko 43.000 dinara), a za počinjene prometne prekršaje – upravljanje motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje neregistrovanim motornim vozilom i prekoračenje dopuštene brzine – izrečena mu je jedinstvena novčana kazna u iznosu od 440 KM (oko 27.000 dinara).

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU