Medicinska sestra zaposlena u bolnici Elmhrst u Njujorku opisala je koliko brzo se stanje pacijenata zaraženih koronavirusom u ovoj bolnici pogoršava.

Sponsored links:

– Zastrašujuće je jer iako su ljudi bolesni, deluju stabilno. Onda tu pred vašim očima dolazi do desaturizacije i kolapsa i za nekoliko trenutaka ga nema – opisala je jedna medicinska sestra gubitak pacijenata zaraženih koronavirusom za CNN.

Desaturizacija se odnosi na pacijentov nivo kiseonika koji značajno opada i u ovom slučaju dođe do fatalnog ishoda.

Sestra navodi da su gledali, potpuno bespomoćni, uz dva doktora pored, kako pacijenti umiru od posledica kompikacija zaraze koronavirusom.

– Iako reanimirate srce, oni ne mogu da dišu i ne prođe ni minut, nemate vremena ni da shvatite da ste izgubili pacijenta, neko dođe i odnese respirator. I onda sledeći pacijent bude kritično – ispričala je medicinska sestra.

Guverner države Njujork Endru Kuomo pričao je već o stresu kroz koji prolaze zaposleni baš u ovoj bolnici na konferenciji za medije.

Prošle nedelje, gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio rekao je da je Elmhrst bolnica koja trpi najveći udar i da je mnogo bolničkog osoblja upućeno da radi tamo. CNN je ranije preneo da je 13 pacijenata za 24 sata preminulo u toj bolnici protekle nedelje.

(Izvor: Informer)