Postoje interni sastavi i satovi svojstveni ljudima, koji pomažu regulisanje naše telesne funkcije.

Sponsored links:

Naše duhovno blagostanje i fizičko zdravlje je veoma povezano.

Tradicionalne kineske lekovite metode pridaju značaj obrascima postavljanja energije i njenog kretanja u različitim delovima tela u različito vreme.

Unutar 24-satnog ciklusa telo daje različite energije različitim organima. Ukoliko se konstantno budite u isto vreme, to bi moglo da znači da su neke energije blokirane ili pogrešno usmerene. To narušava našu prirodnu ravnotežu i ciklus. Vašim organima je potrebna energija da bi se iscelili i funkcionisali.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Ispod se nalazi popis koji objašnjava povezanost vremena i organa u telu. Mnoge od tih blokada treba promatrati i fizički i emocionalno. Trebalo bi da razmislite šta i kada ste jeli jer to može da bude razlog vaših simptoma.

21:00 – 23:00h

To je prosečno vreme kada većina ljudi pokušava da zaspi. Ovo je vreme kada se naš endokrini sastav rebalansira i puni enzimima. Endokrini sastav upravlja hormonima i metabolizmom. Ukoliko imate problema sa spavanjem u ovom trenutku, možda ste zaglavili u modu „bori se ili beži“. Još uvek ste psihički zaglavljeni u događajima proteklog dana ili se već pripremate za sutrašnje izazove. Ponavljajte pozitivne mantre i oslobodite se formacija koje vam uzrokuju napetost. Ukoliko se ne hranite ispravno ili prekasno jedete, to može dovesti do blokade.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

23:00 – 1:00h

Ako se često budite u ovom trenutku to može biti zbog zameranja koje nosite u sebi. Ovo je vreme u 24-satnom ciklusu kada se yin energija pretvara u yang. Yang energija je vrlo aktivna, a telo tu energiju treba da ‘nahrani’ za sledeći dan. Pojačajte ljubav i poštovanje prema sebi, dajte sve od sebe da se smirite i čuvajte energiju.
Ovo je vrijeme kada žuč razbija masti. Možda unosite previše nezdravih masti ili ulja.

01:00 – 3:00h

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Ovo je ključno vreme za detoksikaciju tela i proces obnavljanja. Vaša jetra ispušta toksine i stvara svežu krv. Buđenje u to vreme ukazuje na ljutnju, frustraciju i negativne formacije. Ukoliko se ne rešavate ovih duhovnih toksina, vaša ‘duhovna jetra’ pokušava da skrene pažnju na ove probleme.

03:00 – 5:00h

Ovo je vreme kada se vaša pluća oporavljaju i opskrbljuju vaše telo kiseonikom.
Proverite je li vam dovoljno toplo kako bi olakšali rad telesnih funkcija. Ako se probudite tokom tog vremena, probajte da uradite vežbe disanja.
Problemi s plućima često se odnose na bol i tugu.

05:00 – 7:00h

Svi toksini koji su ispušteni i razgrađeni tokom noći odlaze iz sastava. Debelo crevo je aktivno tokom tog vremena. Loša ishrana ili prekasno konzumiranje hrane može dovesti do problema koji će vas probuditi u ovom trenutku.

(Izvor: bktvnews.com)