U gradu Tokoroa, koji se nalazi na idiličnom delu novozelandskog Severnog ostrva, postoji neverovatna ponuda za posao koji ipak niko ne želi da prihvati.

Sponsored links:

Iako se očekuje da će potencijalne zaposlene privući godišnja plata od 240.000 evra, odmor od tri meseca i neradni vikendi, mnogo je teže naći pravog za ovaj posao nego što se misli.

Suvlasnik bolnice dr Alan Keni (61) predstavio je ovaj posao na Odeljenju za hirurgiju u gradu Tokoroa i dodaje da već dve godine ne može da nađe stažistu.

Inače, ovo je izuzetno mali grad u kome živi samo 13.600 stanovnika, tako da se pretpostavlja da ne bi bilo puno posla.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

– Volim svoj posao i želim da nastavim da ga radim, ali bukvalno razbijam glavu o zid pokušavajući da nađem nekog s kim ću podeliti obaveze – kaže ovaj lekar koji trenutno na spisku ima čak 6.000 pacijenata.

Dr Keni je očajan jer već godinama nije išao na odmor jer je nemoguće da nađe zamenu.

– Stažisti mogu da ponudim više nego pristojnu platu. Bolnica već godinama radi vrlo stabilno, ali u poslednjih par godina interesovanje pacijenata je sve veće – posledično, i ja zarađujem sve više. Ipak, previše je ovo posla za mene – zaključuje Keni.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Kao razlog za nedostatak interesovanja za poziciju u Tokoroi nadležni navode izolovanost lokacije, slab izbor škola i ruralno okruženje.

(Izvor: Telegraf.rs)