Holanđanku koja je, tokom trajanja brakorazvodne parnice, na lotu osvojila 2,1 miliona evra prijatno je iznenadila presuda tamošnjeg suda po kojoj dobitak ne mora da podseli sa bivšim mužem koji je otišao s mlađom ženom.

Sponsored links:

U objašnjenju Amsterdamskog suda stoji da je bračni par naveo popis imovine koju je nameravao da podeli u trenutku kada je podnesen zahtev za razvod – 20. oktobra 2014., a razvod braka je odobren u junu 2015.

Holanđanka je 2,1 miliona evra na lutriji osvojila 1. januara 2015. Njenom bivšem suprugu presuda nije odgovarala, pa je naveo da su on i bivša supruga tokom tridesetgodišnjeg braka uvek uplaćivali srećke zajedničkim novcem za domaćinstvo te da smatra kako bi i dobit trebala biti podeljena.

Sudija je odgovorio kako ima uvid u činjenicu da je par podelio zajedničke finansije najmanje četiri godine ranije, jer je on otišao da živi s novom partnerkom. Njegova tadašnja supruga, istaknuo je sudac, srećku je platila novcem s vlastitoga bankovnog računa, zbog čega dobitak nije zajednički.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Sudija je podelio preostalu imovinu para koja ukupno iznosi manje od 10.000 evra.