Možda ćete pomisliti da će zahvaljujući ovoj metodi ceo frižider postati neuredan, ali stručnjaci kažu da je ovo odličan način za čuvanje hrane

Sponsored links:

Jedna žena iz Velike Britanije podelila je na Fejsbuku odličan trik kojim se hrana u teglama neće pokvariti, odnosno na njima se neće formirati buđ – a stručnjaci se slažu da funkcioniše, prenosi nevs.com.au.

Naime, ona sve svojetegle okreće naopačke, a u Fejsbuk grupi „The Prepped Mama” kaže da ovom metodom štedi i sprečava bacanje hrane. “Kada je otvorite, vratite teglu u frižider, ali naopačke. Okrenite ih naopako da sprečite stvaranje buđi. Uštedite novac i vreme”, napisala je ona. Drugi korisnici Fejsbuka su joj zahvalili na ovom savetu, a jedan je ispričao kako je probala trik sa paradajz sosom i kako nije loše prošao.

Možda ćete pomisliti da će zahvaljujući ovoj metodi ceo frižider postati neuredan, ali stručnjaci kažu da je ovo odličan način za čuvanje hrane, jer kada okrenete teglu naopačke, unutra ulazi vrlo malo vazduha i gotovo je nemoguće da se pokvari. . Još jedan savet je da hranu iz tegle, kao što je džem, paradajz sos ili drugi namaz, uvek uzimate sa čistim priborom i držite je otvorenu što je kraće moguće.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

izvor: (nevs.com.au./najzena.rs/espreso.co.rs)